Waar je de zolder voor gebruikt na het plaatsen van een dakkapel

21-01-2020, 11:24 |Van onze partner

Je zolder is niet meer hetzelfde na het plaatsen van een dakkapel. Wanneer je een schuin dak had, zijn de schuine wanden in ieder geval aan één kant van de kamer weg. Dit biedt mogelijkheden om de kamer fijn in te richten. Daarnaast heb je het voordeel dat er opeens veel licht binnenkomt in de kamer. Deze combinatie van voordelen, levert een hoop opties om de zolder voor te gebruiken. In dit artikel lees je een aantal van deze voorbeelden. 

Nieuwe slaapkamer 
Een zolder met een dakkapel is een heerlijke plek voor een slaapkamer, omdat je ver van alles vandaan ligt en hierdoor minder overlast hebt van geluiden uit de omgeving. Daarnaast heb je door de dakkapel een lekker ruime kamer met veel daglicht. Het inrichten van de zolder gaat geen problemen opleveren, omdat er aan één kant geen schuine wanden meer zijn. Hierdoor is het ook mogelijk om hoog meubilair in je kamer neer te zetten. 

Gebruik de zolder voor je hobby
Heb jij altijd al een kamer willen hebben om te gebruiken voor je hobby? Dan is de zolder hier een optie voor, uiteraard is het wel een vereiste dat je hobby in de kamer past. Gebruik de zolder bijvoorbeeld als gamekamer, schilderkamer of puzzelkamer. Wanneer de zolder je hobbykamer is, wil je natuurlijk wel dat er fijne leefomstandigheden zijn, aangezien je er veel tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat de isolatie en dakbedekking goed is, probeer hier niet op te besparen. De kosten voor dakbedekking en isolatie, verdien je namelijk weer terug doordat je minder uitgeeft aan het verwarmen van de kamer. 

Kom tot rust in je chill kamer 
Het leven tegenwoordig is vaak erg druk, het lijkt alsof niemand meer rust of ergens tijd voor heeft. Vandaar dat het een goed idee is om van je nieuwe zolder een heerlijke chill kamer te maken. Waar jij na een lange dag werken of studeren even lekker plaatsneemt om uit te rusten. Hiervoor zet je een fijne ligbank neer, een box om muziek af te spelen en planten. Probeer hier geen televisie neer te zetten, zodat je echt een moment voor jezelf hebt zonder afleiding.