• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Beloning ontbreekt voor winnend Renswoude

RENSWOUDE Direct lijfsbehoud lijkt voor Renswoude een kwestie van tijd. Zelf wonnen de 'Kraaien' met 1-0 van Lunteren, maar omdat concurrent Owios een punt pakte bij AVW'66 is Renswoude nog niet helemaal veilig. ,,Dat is geen smet op deze wedstrijd, maar een stukje beloning wat ontbreekt", stelt Nico van den Bosch.

In het Renswoudse kamp was gehoopt op een ander scenario. Wanneer Owios had verloren, was direct lijfsbehoud al een feit geweest. ,,We hadden Owios vorige week (Renswoude won de directe confrontatie met 1-6) zelf al een zetje gegeven in de voor ons goede richting. Toch jammer dat het niet nu al klaar is", vond Van den Bosch, die de laatste weken samen met Robert van Hoeflaken het centrale verdedigingsduo vormt. Het legt Renswoude geen windeieren. ,;Vier wedstrijden gewonnen, drie keer de nul gehouden. Een gouden duo", lacht de routinier, die woensdag 34 jaar wordt.

Het voetbal van Renswoude is niet fraai, dat werd in de ontmoeting tegen Lunteren opnieuw duidelijk. ,,Het is eigenlijk het voetbal dat Renswoude al jaren kenmerkt. Niet mooi, maar wel keihard werken, dingen willen oplossen voor elkaar. Met die mentaliteit hebben we nu een goede flow te pakken."

OVERTUIGEND De thuisploeg begon overtuigend tegen Lunteren. Binnen het kwartier stond het 1-0. Raymond van Burken bracht een corner voor, Jorino Kleijn kon het leer achter Nicky Groeneveld tikken. De doelman van Lunteren kreeg verder nauwelijks wat te doen. Renswoude koos ervoor om die nipte voorsprong met man en macht te verdedigen. ,,De boel dichthouden en hopen dat Owios zou verliezen. Zo hebben we het in de rust afgesproken."

Lunteren zette dan ook aan, maar tot echt grote kansen kwam het niet in de tweede helft, zo erkende aanvoerder Tom Cozijnsen. ,,We hadden de overhand, maar konden eigenlijk niet zo veel creeren. De creativiteit van Jos van Roekel en Thom Rijnders, die allebei niet meededen, misten we." De beste kans voor de Lunteranen was al in de eerste helft gemist. Na een goede aanval ging Jeffrey Pater alleen op Jacco van Ginkel af, maar de keeper van Renswoude kwam als winnaar uit de strijd. Voor Cozijnsen en zijn teamgenoten was er wel nog één meevaller: Lunteren is na zaterdag zeker van lijfsbehoud. ,,Dat is het enige positieve aan deze middag."

SALONREMISE Datzelfde doel streeft Van den Bosch na met Renswoude. In het laatste duel moet de ploeg van Jan van den Heuvel tenminste een punt pakken bij AGOVV. In dat geval is Renswoude niet afhankelijk van de resultaten van achtervolgers Owios en VVOP. Ook AGOVV is officieel nog niet veilig. In theorie kan ESA de Apeldoorners nog achterhalen. Een punt volstaat voor AGOVV. Laat dat net ook de buit zijn die Renswoude nog moet oprapen. Van den Bosch deed dan ook niet moeilijk na afloop. ,,Een salonremise zou ons niet verkeerd uitkomen."