• Valleivogels-Scherpenzeel

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Scherpenzeel

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Scherpenzeel

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Scherpenzeel

  Guido de Boer

Blauw feest na draak van een derby

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft de tweede periodetitel op zak. Daarvoor hadden de blauwwitten minimaal een punt nodig in de dorpsderby met Valleivogels. En dat punt kregen ze. Met 0-0 kreeg het duel geen winnaar, maar was het wel feest in het kamp van vv Scherpenzeel.

Sander van Snippenberg

Het was een echte derby op sportpark De Bree West, zaterdagmiddag. Een heerlijke ambiance, een gemiste strafschop, een rode kaart. Maar voetballend was het een draak van een derby. ,,De wedstrijd was eerlijk gezegd niet om aan te zien", zag ook Scherpenzeel-doelman Sjoerd van Elst. ,,Maar we hebben ruim negentig minuten strijd geleverd met zijn allen en dat was genoeg voor het punt."

De doelman had daarin een zeer grote rol. Na 39 minuten wees arbiter El Hajjaji resoluut naar de stip. Een voorzet van Robert van de Broek belandde in de zestien meter pardoes tegen de arm van Yat-Wing Law. De scheidsrechter kende geen twijfel. Topscorer Sven van Rosseum van Valleivogels nam plaats achter de bal, maar schoot de bal belabberd in. Van Elst kon redden: ,,Heerlijk, mooi als je op zo'n manier onderscheidend kan zijn. Al was hij ook niet best ingeschoten."

Dat laatste geeft Van Rossum zelf ook toe. ,,Ik raakte hem volledig verkeerd. Het liep voor geen meter bij ons, maar dat mag geen excuus zijn. Hij had gewoon moeten hangen." Van Rossum en zijn ploeggenoten hadden veel balbezit, vooral in de tweede helft. Maar gevaarlijk werd het zelden. Sterker nog, zijn penalty was welgeteld het enige schot tussen de palen in de hele wedstrijd van de aanstaand kampioen. ,,Ja, we hadden een kansje van Bart Besselsen in de eerste helft met kopballetje naast en in de tweede helft een paar keer een scrimmage. Complimenten voor Scherpenzeel. Zij hadden genoeg aan een puntje en verdedigden massaal. Dat is hun goed recht en dat hebben ze goed gedaan."

Van Elst kon het allemaal weinig schelen. ,,We wilden iets rechtzetten vergeleken met de eerste derby en ik denk dat dat wel gelukt is. We hadden een tactisch plan, met compact verdedigen, veel strijd en de tegenstander opvangen zodra ze over de middenlijn kwamen. Dat hebben we met zijn allen perfect uitgevoerd."

Scherpenzeel eindigde de wedstrijd overigens met tien man, omdat Timo Hoefakker in blessuretijd kon inrukken met een rode kaart. Het kon de pret niet drukken in het Scherpenzeelse kamp. Zij vieren feest.