• Scherpenzeel-Hoevelaken

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Hoevelaken

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Hoevelaken

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Hoevelaken

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Hoevelaken

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Hoevelaken

  Guido de Boer

De handrem doet Scherpenzeel geen goed

SCHERPENZEEL Met de handrem erop stevende Scherpenzeel vanmiddag tegen Hoevelaken af op de drie punten. De ploeg van Dennis Koorn genoot na een vroeg doelpunt van Hafid Charadi lange tijd van een 1-0 voorsprong, maar de bezoekers draaiden die score in de 87e en 88e minuut om in een terechte 1-2 eindstand. ,,We speelden onze slechtste wedstrijd van het seizoen", vertelt Koorn.

 

Hoevelaken maakte er een vechtwedstrijd van. De ploeg van Jan van den Heuvel bestookte Scherpenzeel met lange ballen. Het leidde tot veel persoonlijke duels, een aspect van het voetbal dat de thuisploeg liever vermeed. Zes spelers stonden namelijk op scherp en zouden bij een gele kaart de dorpsderby volgende week bij Valleivogels missen. ,,Natuurlijk geef je honderd procent, maar zoiets speelt ongemerkt toch mee in je achterhoofd. De derby is voor ons het allerbelangrijkste, want als we een punt pakken tegen de Vogels is de periodetitel voor ons. Niemand wil dat missen", legt Jouke van Elst uit. De middenvelder behoorde tot de club van zes. Allemaal haalden ze met een schoon blazoen het eindsignaal.

 

Maar Scherpenzeel hield er geen punten aan over. ,,We begonnen nog wel goed en kwamen door Hafid Charadi op 1-0, maar daarna vielen we ver terug. We gingen mee in hun opportunistische spelletje", analyseerde Van Elst. Scherpenzeel kon lange tijd de druk van Hoevelaken bolwerken, maar dat was vooral te danken aan de onkunde in de afwerking. Vier opgelegde kansen bleven onbenut.

 

Hoewel Scherpenzeel na de pauze via Thomas Broedelet een riante kans op de 2-0 liet liggen, bleef Hoevelaken het betere van het spel houden. Het leidde uiteindelijk in de slotfase tot de ommekeer in de wedstrijd. Sjoerd van Elst verkeek zich op een vrije trap, terwijl een minuut later de buitenspelval openklapte. ,,Minstens een meter buitenspel", geeft Koorn aan. Hoevelaken mocht echter door en trok de 1-2 winst naar zich toe. ,,1-1 was voor ons acceptabel geweest, dit had niet mogen gebeuren", stelt Koorn. Hij wijst niet naar de scheidsrechter, maar naar zijn eigen ploeg. ,,We hadden na de 1-1 het duel volwassen uit moeten spelen, niet lukraak de aanval moeten zoeken en zeker niet op buitenspel moeten stappen. Voor dat risico zijn we afgestraft."