• Foto: Henny Jansen/BDU

Dick Eijlander wordt nieuwe coach van Renswoude

RENSWOUDE - Barnevelder Dick Eijlander wordt de nieuwe trainer-coach van Renswoude. Hij volgt na dit seizoen Henry Kalk op, die momenteel aan het roer staat bij de tweedeklasser. ,,Dick komt op een mooi moment de club binnen. We beschikken na jaren zonder eindelijk weer over talentvolle jongens uit de eigen jeugd. Als huidige trainer van het tweede van SDVB weet hij hoe die jongens klaar moet stomen voor het echte werk. Dat mag hij bij ons in de praktijk brengen", spreekt Wouter van Essen. Hij vormt samen met Dave Prins de technische commissie van de Kraaien.

 

Voor vervulling van de trainerspost kwamen bijna twintig reacties binnen. Vervolgens werd met drie kandidaten een eerste gesprek gevoerd. ,,Daaruit kwam Dick uiteindelijk als beste kandidaat bovendrijven. Met name zijn gedrevenheid en ambitie sprak ons erg aan", aldus Van Essen. Club en trainer hebben zich voor één jaar met elkaar verbonden.

 

Op de site van de club geeft Eijlander een eerste reactie op zijn nieuwe job: ,,Renswoude is een mooie, warme dorpsclub met een gedreven stel mensen die de club een warm hart toedragen. Dat gevoel krijg je direct bij binnenkomst. Een goede omgeving waarin een trainer prima kan werken." Naast trainer van SDVB 2 was Eijlander onder meer al twee jaar hoofdtrainer bij Lunteren. Als speler kwam hij lange tijd uit voor SDVB, maar hij reikte ook tot het betaald voetbal. Hij stond onder contract bij NEC.