• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

'Ferrari' Scherpenzeel racet langs Valleivogels

SCHERPENZEEL In een prachtige entourage werd voor de tweede keer dit seizoen de dorpsderby van Scherpenzeel gespeeld. Nadat de blauwen voor de winterstop al met 3-0 wonnen, leverde de tweede uitgave ook een duidelijke winnaar op. De 'Ferrari' van Scherpenzeel gaf de 'Renault' van Valleivogels het nakijken: 1-4.

De autovergelijking werd na afloop gemaakt door Dennis van der Steen. De verliezende coach legde zich neer bij de nederlaag. ,,In de formule 1 maakt het veel verschil of je in een Renault of een Ferrari gaat racen. Op een goede dag kan de Renault winnen van de Ferrari, maar meestal is het andersom. In de Ferrari ligt tenslotte een sterkere motor." Zo was het zaterdag ook in de dorpsderby. ,,Scherpenzeel heeft beter spelersmateriaal. Dan moet je deze uitslag ook accepteren."

De Franse middenklasser deed er wel alles aan om de Ferrari bij te benen. Er werd veel energie en strijd gestopt in de wedstrijd, in de hoop er een lange race van te maken. Scherpenzeel had echter een uitstekende start. Tevfik Ceyar scoorde al na 5 minuten de 0-1, nadat Ismail Ouaddouh een vrije trap slim nam. Scherpenzeel had vanaf dat moment controle over de dorpsderby, al was coach Dik Peters van Ton niet helemaal tevreden over het eigen spel. ,,We stonden niet helemaal goed op het middenveld. Maar toen eenmaal de rookwolken waren opgetrokken, zag je dat Valleivogels niet echt een vuist kon maken."

NOOD BREEKT WET Alleen Wilbert Thomassen was af en toe dreigend. De linksbuiten van Valleivogels bezorgde zijn dorpsgenoot Gerard van de Weerd een lastige eerste helft. Peters van Ton greep daarom in de rust in. Tevfik Ceyar werd centraal achterin geposteerd en Jacco van den Brink verhuisde van het centrum naar de rechtsbackpositie. ,,Tevfik is normaal gesproken onze spits, maar nood breekt wet", verklaarde Peters van Ton.

Bij die 'bandenwissel' was het al 1-2. Dittgher Aarsen lanceerde Ceyar, die Ouaddouh de 0-2 op een presenteerblaadje aanbood. Valleivogels was via een strafschop op 1-2 teruggekomen in de wedstrijd, nadat Thomassen was gevloerd. Robert van den Broek benutte de pingel en zo was er halverwege voor alle Renault-fans nog hoop op een resultaat.

De verhoudingen werden na rust echter verder uitgekristalliseerd. Scherpenzeel had voetballend de overhand en liep verdiend uit naar een grotere zege. Opnieuw waren Ceyar (1-3 na een combinatie door de as) en Ouaddouh (1-4 rebound) de doelpuntenmakers. Van der Steen accepteerde het. ,,De Ferrari die Scherpenzeel heeft, gaat een stapje te snel voor ons. Maar we zijn wel tot het uiterste gegaan." Overigens wilde Van der Steen niet klagen over het materiaalverschil. ,,Als Valleivogels moeten wij ons niet bezighouden met de visie van de buurman, maar naar onszelf kijken. Met de Renault die wij hebben, kunnen we ook nog een heel eind komen."

POLE POSITION Wat voor Scherpenzeel rest is een eindsprint, waarin de pole position op de ranglijst duidelijk is. De titel gloort. ,,Nog zes hordes te gaan en dan zijn we kampioen", constateerde Dik Peters van Ton. De enig overgebleven concurrent Veensche Boys staat nog steeds op 4 punten achterstand. ,,Dit mogen wij echt niet meer weggeven."