• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Flets Scherpenzeel klopt Kraaien in laatste test

SCHERPENZEEL De bekerderby tussen Scherpenzeel en Renswoude leverde vlak voor de competitie wisselende inzichten op. Terwijl de 'Kraaien' ondanks de 3-1 nederlaag met een positief gevoel zullen toewerken naar de competitiestart, blijven de 'blauw-witten' met de nodige vraagtekens zitten. ,,Misschien verwacht ons publiek wel te veel."

Verwend, dat werden de supporters van Scherpenzeel het succesvolle vorige seizoen. Met aantrekkelijk voetbal werd de suprematie omgezet in het kampioenschap in de 2e klasse G. Na de zomer is er op papier weinig veranderd. De basiself van Dik Peters van Ton ziet er nagenoeg hetzelfde uit als vorig seizoen.

Na de zomer is van 'verwenvoetbal' op De Bree-Oost geen sprake, al lijden de resultaten daar niet onder. Met drie zeges bekert Scherpenzeel soepel verder. ,,We zijn klaar voor de competitiestart", stelde Jouke van Elst dan ook vast. Al gaf hij ook toe dat het sprankelende voetbal nog ontbreekt. Flets is een typering die beter past. ,,In die zin is de echte vorm er nog niet, maar door als team voor elkaar te werken, kom je er uiteindelijk ook. Daarom win je na rust ook van Renswoude."

Naar de reden dat het elftal nog niet zo marcheert als voor de zomer, is het verder gissen. ,,Misschien verwacht ons publiek wel te veel", zei Van Elst. Tegelijkertijd ging de hand in eigen boezem. Ondanks dat Scherpenzeel na rust via Mike Maas (2x) en Nehkomi Veldt won, was de eerste helft in alle opzichten teleurstellend. ,,Dat had ook met instelling te maken. Die was gewoon niet goed."

PRIMA OPTREDEN Verliezer Renswoude hield een positiever gevoel over aan de bekercampagne, met een prima optreden in Scherpenzeel als bewijs dat handhaving in de tweede klasse erin zit. ,,We hebben veel nieuwe spelers, waarvan het vooraf natuurlijk de vraag was hoe dat uit zou pakken", erkende coach Jan van den Heuvel. Hij heeft een elftal samengesteld dat steunt op mentaliteit en een groot loopvermogen. Niels Romeijn en Arjan Verheij wisten zich – weliswaar zonder te scoren - daarmee aanvallend te onderscheiden. Spits Mauro Aalders scoorde wel (0-1), net als in de voorgaande bekerwedstrijden.

Dat Renswoude desondanks niet won, dat nam Van den Heuvel voor lief. Zijn ploeg is klaar voor het echte werk, volgende week thuis tegen VSCO. Scherpenzeel begint het avontuur in de eerste klasse met een uitduel tegen ASV Dronten.