Gijs Schoeman lid van verdiensten

RENSWOUDE Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de kantine van vv Renswoude is Gijs Schoeman benoemd tot lid van verdiensten. En dat was voor hem een volkomen verrassing.

Het was rond 17.00 uur voorzitter Jan Hardeman die iedereen een gezond en goed 2016 toewenste. Hardeman was blij dat men in grote getale gekomen was en wees er op dat het bestuur van de vv Renswoude ook iemand in het zonnetje wilde zetten. ,,Nadat Joop van de Kaa is benoemd tot lid van verdiensten is het enige tijd stil geweest. Maar vandaag willen we daar verandering in brengen."

Hij verzocht Cees Eskes om naar voren te komen. ,,Ja, jij hebt je ook heel wat jaren ingezet voor de voetbalvereniging en bent inmiddels al weer een aantal jaren daarin niet meer actief. Jij hebt een hele poos samengewerkt met Gijs Schoeman."

Eskes voelde zich vereerd om het nieuwe lid van verdiensten zijn oorkonde te mogen overhandigen en feliciteren en wees er op dat hij in 2012 was gestopt met z'n activiteiten en dat Gijs gewoon was doorgegaan. ,,Mede dankzij zij jou is de club naar grotere hoogte gegroeid. Voor jouw inzet binnen vv Renswoude wil het bestuur jou eren en vandaar jouw benoeming tot lid van verdiensten van vv Renswoude." Naast de oorkonde was er een boeket bloemen voor Janneke, de echtgenote van Gijs en ook zij moest natuurlijk even in de schijnwerpers staan.

Gijs Schoeman had het laatste woord. ,,Ik had het kunnen weten", zei Gijs. ,,Toen ik zei dat ik naar de nieuwjaarsreceptie ging zei Janneke, 'ik denk dat ik ook even meega'. Ze zei nog, 'trek even een andere blouse aan', maar ook toen ging er nog geen lichtje branden."

,,Ik heb het bij vv Renswoude reuze naar mijn zin en hartelijk bedankt", besloot Schoeman. Er moesten nog heel wat handen worden geschud en terwijl de voorzitter de aanwezigen nog een rondje gaf was het nog lang gezellig op de nieuwjaarsreceptie.