Inhaalrace Valleivogels beloond met punt

SCHERPENZEEL Fraaie treffers, strijd, toeschouwers die zich roeren, treuren om tegendoelpunten en euforie na de 3-3. ,,Hier doe je het als trainer voor", stelt Dennis van der Steen, die met Valleivogels tegen Lelystad'57 aantrad. De roodwitten wisten uit geslagen positie (1-3 achterstand) toch een punt te bemachtigen. ,,We hebben het gevierd als een overwinning."

 

Na een spannende eerste helft ontbrandde de wedstrijd na rust. Remon Liefting zorgde voor 1-0. ,,Dat gaf olie op de plaat", zag Van der Steen. Lelystad'57 was het even kwijt, maar herrees na een uur. Met twee doelpunten werd de wedstrijd omgekeerd. ,,Daarna kwam er ook nog een schitterende 1-3 overheen. Dan denk je dat het niet meer gaat lukken. Lelystad is een uitstekende ploeg."

 

NIEUWE ENERGIE De Vogels spraken nieuwe energie aan. Nick Engelen werd ingebracht en Jimmy de Greef wist met succes een vrije trap te verlengen. ,,2-3 en toen ging het publiek erachter staan. De entourage was prachtig", vindt Van der Steen. De beloning volgde in de 78e minuut. Clubtopscorer De Greef schoof in de korte hoek raak. Van der Steen put er moed uit. ,,Mentaal is dit heel belangrijk. Ik hoop dat dit de aanzet is tot een mooie serie."