• Mark Radstaake en Emmanuel Makonga vieren de openingstreffer tegen SVL.

    Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Jonkies 'regelen het' voor Woudenberg

WOUDENBERG Je moet ervan houden, maar liefhebbers van degradatievoetbal kwamen zaterdag bij Woudenberg aan hun trekken. In de kelder van de 1e klasse C wurmde de brigade van Jeroen Peters zich langs nummer laatst SVL. Het werd 2-0 voor de thuisploeg, die het moest hebben van twee 'neo-senioren'. Jonkies Emmanuel Makonga en Mark Radstaake zorgden voor de doelpunten.

door Edward Doelman

Dankzij de driepunter vergroot Woudenberg de afstand tot rode lantaarn van 1 naar 4 punten. ,,Kostbare punten in de strijd tegen rechtstreekse degradatie, maar we zijn er nog lang niet. We zullen in de laatste drie wedstrijden nog onze puntjes moeten pakken om er niet direct uit te vliegen", aldus de realistische woorden van Jeroen Peters. De winnende coach had voor een opvallende strategie gekozen: Woudenberg opereerde in een 3-4-3 formatie. ,,John van Loen (trainer van SVL) heeft vorige week onze hele wedstrijd gezien. Met deze zet probeerden we SVL toch te verrassen."

BESTE MAN Los van de vraag of dat lukte; Peters gaf er in elk geval een duidelijk signaal mee af. Woudenberg speelde voor de winst en ging daarvoor door roeien en ruiten. Tegenstander SVL, dat in het eerste half uur voetballend meer de overhand had, was uit hetzelfde hout gesneden. Van scheidsrechter Beltman kregen beide ploegen volop gelegenheid om de duels uit te vechten. De arbiter uit Rijssen liet zoveel mogelijk doorgaan en ontpopte zich daarmee tot de beste man op het veld.

Want verder stelde het voetballend gezien niet veel voor. SVL kreeg via Selcuk Albayrak een kansje, terwijl Martijn Verkerk bij een corner in de handen van Daan Schennink schoot. Verder was de spanning groot; balverlies voerde de boventoon. Degradatievoetbal ten top. Het thuispubliek maakte het niets uit, zeker niet nadat de jonkies van Woudenberg zich op slag van rust lieten gelden. Emmanuel Makonga en Mark Radstaake combineerden met elkaar, zoals ze dat vorig seizoen in de JO19-1 regelmatig deden. Vervolgens bleef Makonga koel en schoof hij de bal onder Geert-Willem Merkens door.

MENTAAL VOORDEEL De 1-0 was een groot mentaal voordeel met het oog op de tweede helft, zeker nadat in het eerste bedrijf met de krachten waren gesmeten. Gecombineerd met de stroeve grasmat en het lome lenteweer zorgde dat ervoor dat Woudenberg na rust een gewonnen wedstrijd speelde. Slechts één moment kwam de voorsprong serieus in gevaar: Robin Jansen verscheen voor de neus van Schennink, die een knappe redding in huis had. De rebound voor Selcuk Albayrak ging hopeloos over.

Woudenberg profiteerde uiteindelijk met de 2-0, even nadat Mark de Graaf voorlangs had geschoten. Dit keer was Radstaake het middelpunt van de feestvreugde. De linkerspits strafte in de slotminuut mistasten in de as van SVL af met een doelpunt. Makonga genoot van het feit dat hij met zijn maatje Mark Radstaake de hoofdrol wist op te eisen. De bravoure spatte er na afloop bij hem vanaf. ,,De A'tjes hebben het geregeld!"