'Lekkere punten' voor Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Dik Peters van Ton was na afloop van het duel tussen Scherpenzeel en Lelystad'57 content. Niet alleen bemachtigde zijn ploeg op de inhaalzaterdag 'drie belangrijke en lekkere punten', door de overige uitslagen is het gat tot de streep verhoogd naar zes punten.

 

Scherpenzeel begon voortvarend aan het duel tegen de nummer drie van de ranglijst. ,,We grepen Lelystad meteen bij de strot en zaten er kort op." Het resultaat was er naar. Hafid Charadi zette zijn ploeg op 1-0. ,,Daarna kozen we ervoor om in te zakken, in de hoop de ruimte achter hun defensie te benutten. Dat pakte alleen verkeerd uit", analyseert coach Dik Peters van Ton. Lelystad begon te voetballen en kwam via een strafschop op 1-1.

Dat was het sein om weer de helft van de tegenstander te zoeken. ,,Vanaf dat moment hadden we weer de controle over de wedstrijd." Het leverde in de tweede helft ook kansen op, maar Shutlan Axwijk, Hafid Charadi en Dittgher Aarsen wisten niet te scoren. ,,Dan vrees je dat het doelpunt aan de andere kant valt en Lelystad kreeg nog een goede kans in de tachtigste minuut." Die bleef onbenut, waarna Aarsen Scherpenzeel alsnog naar 2-1 schoot.

Die voorsprong werd over de streep getrokken. ,,We zijn nog niet helemaal veilig, maar we zijn zo wel een heel eind op weg", stelt Peters van Ton.