• Theo Beumer
 • Dave Pol 3-0

  Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • 3-0

  Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer

Lunteren blaast Renswoude omver

LUNTEREN Vooraf beloofde de derby tussen Lunteren en Renswoude een spannende ontmoeting te worden. Achteraf besliste de thuisploeg het duel binnen het half uur en kon de tweede helft schriftelijk worden afgedaan: 3-0.

 

Wim van Kessel

 

,,De eerste helft was onze beste tot nog toe'', oordeelde de jarige Jos van Roekel (24). ,,Het voetbal was goed. Wij speelden overtuigend. Alle tweede ballen waren voor ons.''

 

Lunteren zette vanaf de aftrap vol druk. Bij de eerste de beste aanval bracht de sterke Davy Pol Evert Bouw in stelling. Die werd onderuit gehaald door Dennis van Dijk. Pol knalde de strafschop hard in de hoek. ,,Dat is natuurlijk heerlijk beginnen'', merkte Van Roekel op.

 

Die kreeg rond de twintigste minuut de bal aangespeeld door Jezra Gerrits. Van Roekel troefde zijn oud ploeggenoot Lajos Scholtens af, en schoot laag in. ,,Ik dacht: proberen maar. Ik twijfelde wel of de bal er in zal gaan. Gelukkig gebeurde dat wel.''

 

3-0 Nadat doelman Jacco van Ginkel nog twee keer in actie moest komen bij een schot van Davy Pol en een corner ineens van Gudo van Dronkelaar, viel voor het half uur nog de 3-0. Een corner van Van Dronkelaar werd in de uiterste hoek binnen gekopt door Pol. ,,Die zat er lekker in'', merkte Van Roekel op.

 

Waar Renswoude via Wilbert van de Fliert haar eerste kans kreeg, had het nog geluk dat de kleine Gerrits een voorzet van Bouw van dichtbij over mikte. Bouw, van Roekel en Jeffrey Pater heersten op het middenveld. Met hun power werd de opponent compleet weg geblazen. Achterin stond Lunteren als een huis en voorin was men dreigend.

 

,,Wij waren kansloos'', stelde trainer Dick Eijlander van Renswoude klip en klaar. ,,We verdedigden slecht en verloren de slag op het middenveld. We zijn overklast. Zo'n 3-0 uit een corner mag nooit vallen. Het was zeven tegen vijf in het strafschop gebied. En bij de 2-0 liet Lajos Scholtens zich aftroeven door zijn tegenstander.''

 

,,Met het inbrengen van Jorino Kleijn en Gerard Diepeveen voor Lajos Scholtens en Adem Uzun probeer je de wedstrijd te kantelen. Maar buiten twee klein kansjes (Henk van Essen en Erik Stolten) zijn we niet gekomen. Het zat er niet in vandaag'', wist ook Eijlander.

 

GELOPEN ,,In de rust werd bij ons nog aangegeven, niet achter over te leunen'', laat Jos van Roekel weten. ,,Ik denk dat wij dat goed hebben gedaan. We hebben weinig tot niets weg geven. Aanvallend was het af en toe slordig. Maar op een gegeven moment is de wedstrijd ook gelopen'', wist ook Van Roekel.

 

Lunteren is nu samen met VVOP lijstaanvoerder. ,,Een betere start kan niet. Het is nog vroeg. We moeten er elke keer weer voor vechten. In de voorbereiding was het nog even zoeken. Maar nu valt alles op z'n plaats. De goede lijn van het afgelopen half jaar wordt doorgezet. Het is een leuke en jonge groep, waarbij het voetbal steeds beter wordt'', sluit een tevreden Jos van Roekel af.

 

,,Wij zijn een ploeg in opbouw'', zegt Dick Eijlander. ,,De laatste jaren nam Renswoude een plaats in de onderste regionen in. Met onze versterkingen willen wij naar een hoger plan. Dat is een proces, waarbij goede en slechte wedstrijden worden afgewisseld. Belangrijk is dat we het nu weer gaat oppakken'', besluit de Renswoude trainer.