• Guido de Boer

Michel de Kruif: ´Niveau bij Scherpenzeel ligt hoger´

SCHERPENZEEL Michel de Kruif is ervan overtuigd dat Scherpenzeel komend seizoen om de prijzen mee kan spelen. ,,Ten opzichte van vorig jaar ligt het niveau van de selectie een stuk hoger, dat zie je terug tijdens de trainingen en de eerste wedstrijden", zo vertelt de middenvelder. Maar waarin gaat dat resulteren? ,,We willen bovenin meedraaien." 

Edward Doelman

  

Meedoen in de topvijf, meestrijden om een periodetitel. Daar kwam het vorig seizoen niet van op sportpark De Bree-Oost, wat toch als tegenvaller werd ervaren. In serieus degradatiegevaar kwamen de Scherpenzelers niet, maar de aansluiting in het linkerrijtje werd evenmin gevonden. ,,Ik herinner mij nog goed de uitwedstrijd tegen VVOP, waarin we in de slotminuut bij een stand van 0-0 een penalty mochten nemen. Die werd gemist en uit de counter kregen we alsnog de 1-0 om de oren. Dat was eigenlijk typerend voor ons seizoen", vertelt De Kruif.

De middenvelder keerde vorig seizoen terug op De Bree-Oost. ,,Het voelde voor mij als thuiskomen." Hij begon bij de mini's van Scherpenzeel, maar verliet de club op jonge leeftijd. Als E-pupil werd hij gescout door DOVO. Daar doorliep hij de hele jeugdopleiding, waarna hij twee seizoenen in het tweede elftal speelde. ,,Spelen in DOVO 1 zat er niet in, dus ben ik teruggekeerd naar Scherpenzeel." En dat voelt goed. ,,Ik heb hier leren voetballen, ik herinner mij bijvoorbeeld ook nog de voetbalkampen van vroeger."

 

AANPOTEN De 22-jarige Scherpenzeler moest wel flink omschakelen. ,,DOVO 2 is een opleidingselftal. Het spelen van verzorgd voetbal staat er op de eerste plaats." In de 2e klasse G leerde De Kruif wat buffelen is. ,,Technisch en tactisch gezien was de overstap niet zo groot, maar in de tweede klasse ligt het tempo hoger. Daarnaast is het fysiek veel zwaarder, je vecht meer onderlinge duels uit. Dat was flink aanpoten, zeker voor mij."

De ranke middenvelder gebruikte de eerste seizoenshelft om zijn draai te vinden, na de winterstop viel hij steeds vaker op. ,,Het ging inderdaad steeds beter. Ik heb ook nog een paar doelpuntjes mee kunnen pikken." Juist daar aast hij ook voor de komende jaargang op. ,,Ik wil beter en beslissender worden, meer doelpunten maken en meer assists geven." Zelf ambieert hij een vrije rol op het middenveld. ,,Mensen wegsturen, korte passjes in de kleine ruimte. Daar ligt mijn kracht."

De Kruif is liefhebber van verzorgd voetbal op de helft van de tegenstander. ,,Met de versterkingen die erbij zijn gekomen is dat ook mogelijk. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we wel een kwaliteitsinjectie gekregen." Het moet leiden tot een plek in de subtop. ,,Hopelijk hebben we niet te veel blessures. De selectie is niet zo breed." Een les van vorig seizoen heeft De Kruif wel in zijn oren geknoopt: mooi voetbal telt niet, het draait om winnen. ,,Het begint met werklust. Anders word je afgetroefd in deze klasse."

OP DE FOTO

Boven vlnr: Jaap Mandersloot (leider), Gerard van de Weerd, Dittgher Aarsen, Jouke van Elst, Mike van Donselaar, Mike Maas, Ali Edan, Omar Riani en Khalid Assabdoun (materiaalman).

Midden: Sander Selhorst (keeperstrainer), Peter Romijn (verzorger), Jacco van den Brink, Bjorn Cuperus, Stan Rebergen, Coen Uyterwaal, Robin Joosten, Michael Pijpers en Ibrahim Bourdif (assistent-scheidsrechter) en Han van Elst (materiaalman)

Onder: Robbert Vlaanderen, Edwin Aben, Michel de Kruijf, Jochen Rebergen (assistent-trainer), Dik Peters van Ton (hoofdtrainer), Abdallah Achaq, Nehkomi Veldt en Shutlan Axwijk.

Sjoerd van Elst, Hafid Charadi en Ismail Ouaddouh ontbreken.