Praatsessies helpen Scherpenzeel er bovenop

SCHERPENZEEL De opluchting is groot bij Scherpenzeel. Na een crisisweek won de ploeg van Dik Peters van Ton met 1-2 bij DZC'68. ,,Het voetbal was weliswaar niet goed, maar eindelijk heb ik weer een team gezien, dat bereid was om voor elkaar te werken. Die mentaliteit is cruciaal geweest."

De Scherpenzelers hadden de nodige praatsessies achter de rug. ,,Lange sessies, zelfs afgelopen donderdag voor de training nog. Ik ga niet delen wat er besproken is, maar er is wel één en ander gezegd, met name over respect en onderlinge acceptatie."

Het resultaat was er in de Achterhoek naar. Danny Stomphorst zette voor de pauze Scherpenzeel vanaf elf meter op 0-1. De Doetinchemmers kwamen na de pauze op gelijke hoogte. ,,Dan verwacht je dat je het moeilijk krijgt, maar op dat moment zag ik een team opstaan. Er werd voor elkaar gestreden", aldus Peters van Ton. Tevfik Ceyar betaalde die weerbaarheid uit met een fraaie goal. Van een meter of 20 bezorgde de spits Scherpenzeel de drie punten: 1-2. ,,We zijn ontzettend blij met dit resultaat."