• Valleivogels-Scherpenzeel

    Guido de Boer

Remon Liefting verloor nog nooit van Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Valleivogels-aanvoerder Remon Liefting kan met veel vertrouwen uitkijken naar de dorpsderby tegen Scherpenzeel. Met hem in de basis verloren de 'rooien' nog nooit van de 'blauwen'. ,,Die statistiek wil ik graag in stand houden", vertelt Liefting. Desondanks vond de middenvelder in de zeven derby's die hij de voorbije jaren afwerkte nog nooit het net versus Scherpenzeel.

Edward Doelman

 

Spektakel, daar rekent Liefting zaterdag op aan de blauwe kant van sportpark De Bree. In elk geval hoopt hij niet op het schaakspel dat in maart opgevoerd werd. Toen namen beide rivalen genoegen met een bloedeloze 0-0. Valleivogels bleef met dat resultaat op kampioenskoers, Scherpenzeel bemachtigde met dat punt de periodetitel, waarmee later de poort naar de tweede klasse geopend werd. ,,Maar verder was het een heel saaie wedstrijd. Voor het publiek was het zeker niet leuk."

 

AFSTAND GENOMEN Valleivogels zal zaterdag met andere plannen op het veld verschijnen. Met drie winstpartijen op rij heeft de formatie van Dennis van der Steen de smaak te pakken. ,,Daardoor hebben we in elk geval wat afstand genomen van de onderkant van de ranglijst. Dat is belangrijk, want je wilt simpelweg niet tussen de onderste vier, vijf ploegen staan. Voor je het weet, zak je door het ijs en is degradatie een feit. Ook die situaties heb ik de afgelopen jaren natuurlijk meegemaakt", doelt Liefting op de degradaties uit de 1e en 2e klasse in de voorbije jaren.

De drie zeges op rij volgden na een reeks van vier opeenvolgende nederlagen tegen Delta Sports (2-0), FC Almere (1-2), TOV (3-1) en Renswoude (1-2). ,,Ik denk dat we ons knap hersteld hebben van die slechte reeks, waarvan de wedstrijd tegen TOV het dieptepunt was. Daar hebben we een wanvertoning op de mat gelegd", stelt Liefting. De verliespartijen tegen FC Almere en Renswoude noemt hij ongelukkig. ,,Ik had nog nooit verloren van Renswoude. Het is wel jammer dat die reeks nu gebroken is."

 

WEDSTRIJD OP ZICH Liefting zal er alles aandoen om zijn reeks tegen Scherpenzeel wel intact te houden. Toch dicht hij Valleivogels niet meteen de favorietenrol toe. ,,Iedere derby is een wedstrijd op zich, daar kun je vooraf weinig over zeggen. Daarnaast hoor ik van verschillende kanten dat Scherpenzeel wel een goede ploeg heeft. Een duidelijke favoriet is er dus niet." Met spelers van de blauwe buurman heeft Liefting in de aanloop naar zaterdag waarschijnlijk geen contact. ,,Nee, natuurlijk kennen we elkaar wel, maar het is niet zo dat ik nu met enkele spelers via WhatsApp berichtjes uitwissel. Dat hoeft voor mij ook niet. We treffen elkaar zaterdag wel binnen de lijnen."

Liefting volgt de verrichtingen van de buurman vooral via de media. ,,In de krant lees ik wel het een en ander, maar verder gaan we zaterdag gewoon uit van eigen kracht", zo benadrukt hij. Die kracht is volgens hem pressie op de tegenstander. ,,We gaan vooruit voetballen. Ook al spelen zij thuis, we willen Scherpenzeel graag op eigen helft vastzetten, de bal veroveren en vervolgens zelf de aanval zoeken." Dat moet uiteindelijk resulteren in aangename kerstdagen voor Liefting en de zijnen. ,,Ja, het is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Wie zaterdag verliest, heeft een slechte Kerst."

 

VRAAGTEKEN Valleivogels kan met een nagenoeg fitte selectie toewerken naar de dorpsderby. Alleen verdediger Thijs Binnerts is een vraagteken. Hij bleef tegen De Meern aan de kant wegens een rugblessure.