Renswoude heeft aan één helft genoeg

RENSWOUDE In Oldebroek zat Renswoude al na één helft op rozen. De Kraaien genoten met een 0-4 voorsprong van de thee, waardoor inspiratie in het tweede bedrijf niet meer noodzakelijk was. Uiteindelijk klopte de ploeg van Dick Eijlander OWIOS met 2-4.

 

De Barneveldse oefenmeester spreekt over een ´fantastische, eerste helft´. ,,We waren zo gretig. Vanaf de eerste minuut hebben we gespeeld om te winnen." Het vertaalde zich binnen twintig minuten in een 0-2 voorsprong, voortgekomen uit hoekschoppen. Patrick Stam was attent in het strafschopgebied, terwijl Paul Daalmeijer na een korte corner een voorzet van Jeffrey van Deuveren raak kopte.

Routinier Henk van Essen verdubbelde in het tweede kwart de marge. Op aangeven van Stam tikte hij de 0-3 binnen, terwijl de 0-4 met een stift op het bord gezet werd. Na de pauze zakte de besliste wedstrijd in. OWIOS kwam in de slotfase nog terug tot 2-4.

 

TOPPER Andere smetjes op de wedstrijd waren de gele prenten voor drie Renswoudenaren. ,,Het levert geen directe schorsingen op, maar aan het eind van het seizoen kan het wel schade opleveren`, doceert Eijlander. De coach kan met een nagenoeg fitte selectie toewerken naar de topper volgende week tegen Hierden. Het verschil op de ranglijst is 4 punten in het nadeel van de Kraaien. ,,Om in de race voor het kampioenschap te blijven, moeten we winnen."