Renswoude met fortuin langs Lelystad'57

RENSWOUDE Onder de nieuwe trainer Jan van den Heuvel is Renswoude met een zege begonnen aan de tweede seizoenshelft. Op eigen veld versloegen de Kraaien met veel fortuin Lelystad'57: 3-0. ,,Mijn aandeel in deze zege is te verwaarlozen. De groep verdient de credits."

 

Van den Heuvel stond dinsdag voor het eerst voor de groep, nadat Dick Eijlander besloot op te stappen. ,,Voor mij een afwijkende start die ik in mijn trainerscarrière niet eerder heb meegemaakt." Toch liet de coach zich overtuigen om het te doen. ,,Je neemt een bepaald risico, het is wezenlijk anders dan wanneer je een hele voorbereiding kunt draaien. Maar voor ik eraan begon, begreep ik wel dat de spelers zelf in de spiegel zouden kijken. Dat vond ik wel een prettige constatering."

Mede daarom werd het een heel plezierig begin. Gerard Diepeveen pegelde een vrije trap kiezelhard het doel in, waarna de voorsprong met kunst en vliegwerk werd verdedigd. ,,Lelystad was absoluut de betere ploeg, maar we hebben wel hard ontzettend hard gewerkt." Dat betaalde zich in de slotfase uit. Henk van Essen en Arjan Verheij stelden de zege in de slotfase veilig. ,,Ik proefde na afloop bij de club vooral opluchting."