Scherpenzeel klopt en achterhaalt Veensche Boys

SCHERPENZEEL In Nijkerkerveen heeft Scherpenzeel uitstekende zaken gedaan. Het nog ongeslagen Veensche Boys werd met 1-2 geklopt, waardoor de ploeg van Dik Peters van Ton de tegenstander van zaterdag in punten achterhaald heeft. ,,Op doelsaldo liggen we nog achter, maar we gaan natuurlijk vol voor de eerste periode", stelt de coach na afloop.

 

Volgens hem was de zege terecht. ,,Voor rust waren we heer en meester, na rust hadden we ook nog veel dreiging via de zijkanten." Wel konden kritische kanttekeningen geplaatst worden over de eindfase, waarin Veensche Boys het Scherpenzeel lastig maakte. Bij een bal op de lat kwamen de Scherpenzelers bovendien nog goed weg. ,,In de slotfase deden we het niet goed. We bleven te veel ons eigen spel spelen. Het was te open, terwijl we met zijn elven die 1-2 hadden moeten verdedigen."

De voorsprong was opgebouwd nadat Veensche Boys uit een counter op 1-0 gekomen was. Voor rust kwam Scherpenzeel op gelijke hoogte via Bjorn Cuperus. Na rust verzilverde Hafid Charadi de 1-2, op aangeven van Ismail Ouaddouh. ,,Wij hebben de wedstrijd gemaakt, op basis daarvan is de zege zeker verdiend."