Scherpenzeel maakt zich op voor kampioenswedstrijd

SCHERPENZEEL Volgende week speelt Scherpenzeel in Lelystad zijn kampioenswedstrijd. Bij winst op de ploeg uit Flevoland is de schaal binnen. Zoveel is zeker na de puntendeling bij nummer drie AVW´66. Ondanks dat de bal zes keer het aluminium raakte, bleef het 0-0 in Westervoort.

Coach Dik Peters van Ton toonde zich tevreden met het punt, zeker gezien de personele problemen die zijn ploeg teisterde. Zo was het centrale verdedigingsduo Jouke van Elst-Bjorn Cuperus niet beschikbaar en konden Tevfik Ceyar en Ismail Ouaddouh ongeveer een uur voetballen. Zij moesten om 17.00 uur in Volendam zijn voor zaalvoetbalplayoffs om het landskampioenschap. ,,En zo waren er nog een paar spelers. Het was flink puzzelen.`

Desondanks was Scherpenzeel in de eerste helft de bovenliggende partij. ,,AVW wilde niet voetballen en leek vooral tevreden met een punt." Dat werd ook werkelijkheid, nadat de tweede helft meer in balans was geweest. De 0-0 was in dat opzicht ook logisch, al zag Dik Peters van Ton de bal wel zes keer paal of lat raken. Zowel Scherpenzeel als AVW'66 teisterde drie keer het aluminium.

Het gelijkspel betekent dat de voorsprong op Veensche Boys tot 7 punten is opgelopen, met nog drie duels voor de boeg. Winst op Lelystad´67 levert dus een ritje op de platte kar op en dat is het grote doel voor volgende week, zo stelt Peters van Ton. ,,We willen zo snel mogelijk kampioen worden en een groot feest bouwen."