• Scherpenzeel - TOV

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel - TOV

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel - TOV

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel - TOV

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel - TOV

  Guido de Boer
 • Guido de Boer
 • Guido de Boer

Scherpenzeel met verzorgd voetbal langs TOV

SCHERPENZEEL In de thuiswedstrijd tegen TOV heeft Scherpenzeel de 5-0 nederlaag tegen Renswoude weggepoetst. Op de Bree-Oost werd een terechte 2-0 triomf gevierd door de equipe van Richard van Vliet. ,,Het zag er, met name in de eerste helft, weer zeer verzorgd uit", stelt de trainer tevreden vast.

 

De afstraffing in de competitieouverture spookte bij de coach wel even door het hoofd. Net als vorige week speelden de blauwwitten een prima eerste helft, maar opnieuw prijkte een brilstand op het scorebord. ,,Vorige week heb ik mijn ploeg in de rust gecomplimenteerd, maar dat heb ik dit keer maar achterwege gelaten. Ik heb het slechts bij de feiten gehouden. De realiteit was dat het weer 0-0 stond."

 

Van Vliet zag dat zijn ploeg de bal het werk liet doen. De bal ging van voet tot voet, waarbij geduldig werd gewacht op spaarzame gaatjes in de defensie van TOV. Jasper Kuiper en Nico van Laar kregen de beste kansen, maar hadden geen prijs. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen. ,,Countervoetbal", typeert Van Vliet. ,,Ook al stond onze organisatie goed, daardoor zit je em op de bank toch te knijpen."

 

Tien minuten na rust werd de ban uiteindelijk gebroken. Tevfik Ceyar bracht vanaf links voor, in de scrimmage schoot Kuiper de eerste competitietreffer van Scherpenzeel in de touwen. Kuiper verzorgde ook de 2-0, tien minuten voor tijd. Op de rand van buitenspel mocht hij verder. De afronding was zoals een goede spits betaamt: beheerst en koelbloedig. ,,Hiervoor stellen we Jasper natuurlijk op, want hij heeft een neusje voor de goal. Dat bewees hij vanmiddag", complimenteert Van Vliet de nieuwe spits.