Scherpenzeel neemt na rust afstand van ESA

SCHERPENZEEL Tegen rodelantaarndrager ESA heeft Scherpenzeel een verwachte zege geboekt. De titelkandidaat won met 4-0, maar dat betekent niet dat coach Dik Peters van Ton een zorgeloze middag had. ,,De eerste helft was niet goed van onze kant. Bij een 0-0 stand had ESA ook gewoon op voorsprong kunnen komen."

 

Onrustig en ongeduldig, zo valt het spel van Scherpenzeel in het eerste bedrijf te typeren. ,,We hadden een overwicht en kregen de bal, maar we deden er niet de juiste dingen mee. In plaats van het baltempo omhoog te schroeven was het allemaal te traag en te zelfzuchtig", schetst Peters van Ton. Toch kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Tevfik Ceyar zette drie tegenstanders en de Arnhemse keeper te kijk: 1-0.

Na rust kon het spel van Scherpenzeel wel bekoren en werd de voorsprong uitgebouwd naar 4-0. Ceyar maakte met nog eens treffers de hattrick vol, terwijl Dittgher Aarsen in de slotminuut ook nog het net vond. Tussendoor had Jouke van Elst een strafschop gemist.

 

IN HET SPOOR Met de zege blijft Scherpenzeel wel in het spoor van koploper Veensche Boys, dat AGOVV versloeg. Daarnaast beschikken de blauw-witten over de beste papieren voor winst van de tweede periode. Daarin moet Scherpenzeel nog drie duels spelen, achtereenvolgens bij VSCO'61, OWIOS en AVW'66. ,,Een lastige serie. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."