Scherpenzeel nestelt zich in het linkerrijtje

SCHERPENZEEL Met een 3-1 thuiszege op Hierden heeft Scherpenzeel het succesvolle kalenderjaar 2018 in stijl afgesloten. Want naast de viering van het 100-jarig jubileum van de club en het binnenhalen van de titel hebben de blauw-witten zich door deze in het linkerrijtje van de 1e klasse D genesteld. ,,Gewoon een fantastisch jaar", stelt trainer Dik Peters van Ton.

Hij zag dat zijn elftal tegen Hierden een moeilijk eerste bedrijf afwerkte. De Hierdenaren zetten druk vooruit en de thuisploeg wist daar niet onderuit te voetballen. ,,Na rust deden we het een stuk beter, maar dat kwam ook omdat Hierden na de 0-1 wat inzakte."

Daar maakte Scherpenzeel dankbaar gebruik van. Met Ali Edan en Danny Stomphorst als ingebrachte wissels ging het lopen. ,,We kregen de beste kansen." Het betaalde zich ook uit in goals van Ali Edan, Tevfik Ceyar en Danny Stomphorst. Met name de 2-1 van Ceyar was er één om te onthouden. Ceyar maakte een schitterend 'zaalvoetbaldoelpunt' op het koude kunstgras van De Bree-Oost.