Scherpenzeel omzeilt lastige klip

SCHERPENZEEL Drie dagen voor de 100e verjaardag van voetbalvereniging Scherpenzeel omzeilde het vlaggenschip van de vereniging een lastige klip. Thuis werd FC Horst met 6-3 verslagen, een zege waarmee de titel weer een stap dichterbij gekomen is. ,,Ik ben echt trots op deze ploeg", stelt Dik Peters van Ton.

Met die uitspraak verwijst hij naar het eerste kwartier, waarin Scherpenzeel het zwaar had. Niet alleen verraste Horst door druk te zetten op de blauw-witte defensie, ook kwam de thuisploeg na een counter op een 0-1 achterstand. ,,Een compliment voor het feit dat we niet in paniek raakten, maar rustig bleven en goed gingen voetballen. We lieten de bal snel gaan en zochten de buitenkanten op."

De krachtsverhoudingen werden vervolgens in de score uitgedrukt. Een eigen doelpunt, Ismail Ouaddouh (twee keer) en Omar Riani zorgden voor een 4-1 voorsprong bij rust. Na de pauze scoorden beide ploegen allebei nog twee keer (Ouaddouh en Tevfik Ceyar namens Scherpenzeel), waardoor uiteindelijk een 6-3 eindstand op het scorebord prijkte.

De kampioensmissie wordt donderdagavond op eigen veld vervolgd tegen Lunteren. ,,Een aparte wedstrijd omdat het midden in onze feestweek valt, bovendien is Lunteren een stugge ploeg. Maar als wij kunnen opbrengen wat we vanmiddag lieten zien, moeten we de volgende klus ook kunnen klaren", verwacht Peters van Ton.