• Foto Rinus van Denderen

Scherpenzeel verlengt contract met Peters van Ton

SCHERPENZEEL Dik Peters van Ton zit ook volgend seizoen op de bank bij Scherpenzeel. De trainer uit Opheusden heeft zijn contract met de tweedeklasser verlengd. ,,De gesprekken waren niet zo heel ingewikkeld: we hadden allebei de intentie om met elkaar door te gaan. In dat geval is het snel beklonken", zo meldt Peters van Ton desgevraagd.

 

Momenteel staat de oefenmeester voor het tweede seizoen aan het roer bij de blauw-witten. Vorig seizoen werd directe handhaving bewerkstelligd, met een versterkte selectie staat Scherpenzeel momenteel op de tweede plaats in de 2e klasse G. De achterstand op koploper Veensche Boys bedraagt 4 punten. ,,Onze doelstelling voorafgaand aan dit seizoen was meedraaien in de topdrie. Nu de eerste seizoenshelft erop zit, durf ik wel te zeggen dat we over de best voetballende ploeg van deze klasse beschikken. Al weet ik dat dat niet altijd doorslaggevend is, op basis daarvan gaan we wel vol voor het kampioenschap."

De hoofdtrainer (op de archieffoto in het midden) loopt niet weg voor de druk die op de ketel komt wanneer een titel ter sprake komt. ,,Doelstellingen zijn er om uit te spreken. En mocht de titel niet lukken, dan hopen we via de nacompetitie te promoveren."

 

VERTROUWEN Voorzitter Gijs van den Broek laat weten dat het bestuur verheugd is dat Peters van Ton in seizoen 2018-2019 voor het derde seizoen op rij de trainer is van Scherpenzeel. ,,Wij hebben volop vertrouwen in de werkwijze van Dik en gaan graag met de trainer verder. Daarbij zijn de resultaten in de eerste competitiehelft goed te noemen."