• Danny Stomphorst (midden) verkast van Scherpenzeel naar Valleivogels. ,,Het is jammer, maar voor mij is het de juiste beslissing.''

    Guido de Boer

Stomphorst vertrekt bij Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Danny Stomphorst maakt een gevoelige overstap. De spits van Scherpenzeel speelt volgend seizoen voor buurman Valleivogels. Stomphorst had eerder al aangegeven dat hij bij zijn huidige club Scherpenzeel zou blijven. ,,Ik verbreek mijn woord, maar het voelt niet goed om nu nog bij Scherpenzeel te blijven.”

De 21-jarige spits, in de jeugd begonnen bij de ‘blauw-witten’ en verdergegaan bij DOVO en GVVV, keerde aan het begin van dit seizoen terug bij Scherpenzeel. Bij de zaterdag eersteklasser moet hij het vooral hebben van invalbeurten. Tevfik Ceyar is eerste keus in de punt van de aanval. Maar eerder deze maand presenteerde Scherpenzeel ook oud-profvoetballer Kevin Sissing als nieuwe speler voor volgend seizoen. De aanvaller komt over van zaterdag hoofdklasser Duno uit Doorwerth en daardoor liggen de kaarten voor Stomphorst anders. ,,Ik wil niet op het derde plan terechtkomen.”

REDENEN Dat hij vervolgens voor Valleivogels kiest, heeft volgens de aanvaller ook duidelijke redenen. In de eerste plaats wilde hij bij een ‘goede tweede- of eersteklasser’ gaan spelen. ,,Voor mijzelf als voetballer is het belangrijk dat ik veel aan spelen toekom.” De afgelopen seizoenen werd hij – voor zijn terugkeer naar Scherpenzeel – al diverse malen gepolst door Valleivogels. ,,Daar spreekt uit dat ze mij graag willen hebben. Bovendien ken ik er al verschillende spelers en heb ik goede verhalen over de trainer (Rob van den Broek) gehoord.”
Stomphorst wijst verder ook op de rentree van Erik van Eem bij Valleivogels. De oud-speler van FC Lienden en DOVO speelt volgend seizoen ook voor de Vogels. ,,Een ervaren speler waar ik waarschijnlijk veel van kan leren.”

'JUISTE BESLISSING' Die cocktail van argumenten hebben uiteindelijk tot het opvallende besluit van Stomphorst geleid. ,,Het is jammer dat het bij Scherpenzeel zo moet lopen, maar ik maak deze keuze, omdat ik er van overtuigd ben dat het voor mij persoonlijk de juiste beslissing is.” Dat zijn transfer de nodige tongen los zal maken bij beide clubs, daar is Stomphorst zich van bewust. ,,Ik weet dat het gevoelig ligt bij sommige supporters, maar dat is aan de andere kant ook mooi. Met twee clubs in het dorp houd je elkaar in de gaten. Liever zo´n overstap dan dat de mensen hun schouders erover ophalen.”