T.V.S. 1 begint met nederlaag aan de Najaarscompetitie

11-09-2019, 13:31 | Lezersnieuws | Kees

T.V.S. 1 begint met een nederlaag aan de Najaarscompetitie.   

In de eerste speelronde van de nieuwe competitie stond de thuiswedstrijd tegen Almeerspin uit Almere op het programma. Het was aanvankelijk een wedstrijd die gelijk op ging maar halverwege een kantelpunt kende toen bij een 3-2 voorsprong Jan van de Beek in de zesde partij een 2-0 voorsprong in games uit handen gaf waardoor de gasten op gelijke hoogte kwamen en in het vervolg van de wedstrijd gaan partij meer verloren waardoor uiteindelijk de eindstand op 7-3 werd bepaald in het voordeel van de Almeerders.

In de openingspartij won Jan van de Beek, ondanks een moeizame tweede game, toch vrij gemakkelijk van Joost Blankenberg en zette daarmee de thuisclub op voorsprong. Edwin Vetkamp verloor daarna nipt met 8/11 in de beslissende vijfde game van Sander Spijkstra, waarna Rein Schellingerhout opnieuw voor een voorsprong zorgde door in vier games te winnen van Rodney Texel. De stand werd voor de pauze gelijkgetrokken doordat van de Beek en Vetkamp in het dubbel in drie games met 9/11, 9/11 en 5/11 ten onder gingen.

Na de pauze kwam T.V.S. voor de derde keer op voorsprong want Vetkamp won gemakkelijk in drie games van Blankenberg. In de zesde partij leek van de Beek op weg naar winst maar bij een 2-0 voorsprong werd game drie nipt verloren met 11/13 waarna Texel met 11/7 en 11/6 de winst greep. Hierna ging ook Schellingerhout in drie games onderuit tegen Spijkstra waardoor de gasten voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong kwamen, 4-3. In de laatste drie partijen waren de T.V.S.-ers niet in staat om nog terug te keren in de wedstrijd want al deze partijen werden in vier games verloren waardoor de overwinning met 7-3 ging naar Almeerspin.

In de tweede speelronde staat op Dinsdag 17 September de uitwedstrijd in en tegen Hoogland op het programma.