Tevfik Ceyar schiet Scherpenzeel naar zege

SCHERPENZEEL Met de derde overwinning op rij blijft Scherpenzeel uitstekend presteren in de eerste klasse D. De ploeg van Dik Peters van Ton versloeg, zij het met moeite, zaterdag asv Dronten met 3-2. Tevfik Ceyar schoot zijn ploeg met een knap schot in de verre hoek naar de driepunter.

Peters van Ton was content met het resultaat. ,,Het voetbal was ten opzichte van onze vorige wedstrijd tegen SDVB een stuk minder, maar iedereen heeft wel keihard gewerkt. Bovendien was het qua spelbeeld ook verdiend dat we wonnen." Toch was er ook een keerzijde: in de fase na rust hadden de Drontenaren kansen op een voorsprong, maar die werden niet benut.

Voor de pauze hadden beide ploegen al twee keer gescoord. Scherpenzeel kwam via Omar Riani (1-0) en Nehkomi Veldt (2-1) twee keer op voorsprong, de bezoekers trokken vlot de stand gelijk middels een strafschop en een geslaagde tegenaanval, al dan niet op de rand van buitenspel.

Die discussie hoefde na afloop niet gevoerd te worden, want Tevfik Ceyar bezorgde de thuisploeg alsnog de zege, op aangeven van Michel de Kruif. De spits vijzelde met het doelpunt zijn seizoenstotaal op tot zeven competitietreffers.