Valleivogels boekt terreinwinst dankzij late zege

SCHERPENZEEL Valleivogels is weer terug op de tweede plaats van de tweede klasse G. Dankzij een 2-thuiszege op Blauw Geel´55 werd die terreinwinst geboekt. Jos van Leeuwen en Remco van de Fliert zorgden voor de goals.

Volgens trainer Rob van den Broek was de zege op basis van de gecreëerde kansen en het spel in het eerste kwartier terecht. ,,We begonnen sterk en Robbert Vlaanderen liet zich steeds uitzakken uit de spits. Daardoor hadden we een mannetje meer op het middenveld." De 1-0 van Van Leeuwen kwam daar uit voort, maar Blauw Geel'55 trok nog voor rust de stand gelijk. De Edenaren waren na een tegenaanval trefzeker.

Na rust was het veldspel beduidend minder, maar Van den Broek had hoop op de zege. ,,We kregen toch een paar goede kansen." Het leverde in de 85e minuut ook de driepunter op via de voet van Remco van de Fliert. ,,De euforie was groot, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een minuut later de 2-2 op het bord had moeten staan." Blauw Geel'55 kreeg een riante kans, maar Sven Hardeman redde. ,,Daar moeten we Sven voor bedanken."