Valleivogels geeft zege uit handen

SCHERPENZEEL Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust is Valleivogels-trainer Dennis van der Steen content met het 2-2 gelijkspel bij OWIOS. ,,We waren vandaag niet in goeden doen. Daarom moeten we dit punt koesteren."

 

Van der Steen zag dat zijn ploeg in Oldebroek een slechte dag had. ,,Waar het aan lag, is moeilijk te zeggen. Dat ligt ten dele aan onszelf, maar je hebt ook altijd te maken met een tegenstander. OWIOS ging als een komeet van start." Valleivogels had moeite met het fysieke voetbal van de groenwitten, maar overleefde de openingsfase. ,,Uit het niets scoorde Remon Liefting zelfs de 0-1." Die marge werd voor rust nog verdubbeld dankzij een individuele actie van Wilbert Thomassen. Hij werd onderuit gehaald en Robert van den Broek verzilverde de toegekende strafschop.

Een ongekende weelde, maar in de slotfase van de tweede helft leverde Valleivogels de voorsprong in. Een kwartier voor tijd trok Peter van de Pol de spits van OWIOS onderuit, wat hem op een tweede gele kaart en een strafschop kwam te staan: 1-2. ,,Daarna werd de druk te groot", zag Van der Steen. In de 89e minuut kwam de thuisploeg langszij. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht, waarna de bal in het lege doel verdween: 2-2.