• Foto Rinus van Denderen
  • Foto Rinus van Denderen

Valleivogels kiest voor Rob van den Broek

SCHERPENZEEL Rob van den Broek wordt na de zomer de nieuwe hoofdtrainer van Valleivogels. De komst van de trainer is opmerkelijk, omdat de 45-jarige oefenmeester, momenteel aan het roer bij derdeklasser SC Everstein, een uitgebreid verleden heeft bij buurman Scherpenzeel. ,,Met mijn achtergrond als blauwe heb ik hier wel even goed over nagedacht. Maar mijn verstand zegt dat ik deze kans niet moet laten schieten."

 

Van den Broek wordt de opvolger van Dennis van der Steen, die na vier seizoenen de Vogels gaat verlaten. De roodwitte vereniging kreeg de afgelopen weken ruim twintig sollicitaties binnen, maar koos er nadrukkelijk voor om het gesprek met Van den Broek aan te gaan. ,,We kennen Rob als een ambitieuze en gedreven trainer. Bovendien beschikt hij over ervaring op 1e klasniveau en heeft hij bewezen dat hij jonge spelers beter kan maken", schetst Peter Abbink, bestuurslid technische zaken. ,,Verder is het belangrijk dat de trainer bij onze club past. Op basis daarvan hebben we een profiel gemaakt en daar kwam Rob uit naar voren."

Van den Broek vervulde voor zijn dienstverband bij Everstein samen met Arno van Wolfswinkel zeven seizoenen lang het hoofdtrainerschap bij Woudenberg. Het trainersduo leidde de geelzwarten van de derde naar de eerste klasse. Daarvoor was Van den Broek bij de jeugd van Roda'46 en NEC Nijmegen trainer.

 

SPORTIEVE UITDAGING Van den Broek stelt dat de belangstelling van Valleivogels een 'mooie wending' in zijn trainersloopbaan is. ,,Mijn intentie was om te verlengen bij Everstein, want daar heb ik het reuze naar mijn zin. Maar van een middenmoter in de derde klasse de stap maken naar een tweedeklasser met potentie en ambitie, die kans komt niet vaak voorbij. Die sportieve uitdaging heeft voor mij uiteindelijk de doorslag gegeven. Valleivogels heeft een goede selectie met veel jonge jongens, waar vermoedelijk nog wel rek in zit. Aan mij de taak om dat eruit te halen."

 

DOOR OP INGESLAGEN WEG Met Van den Broek als nieuwe trainer wil Valleivogels doorgaan op de ingeslagen weg, zo maakt Abbink duidelijk. ,,We willen graag met zoveel mogelijk eigen jongens zo hoog mogelijk spelen." De afgelopen twee seizoenen knipoogde Valleivogels naar de eerste klasse. De roodwitten bereikten met Van der Steen tot twee keer toe de nacompetitie, maar konden beide keren geen promotie bewerkstelligen. ,,We moeten niets", benadrukt Abbink. ,,Maar willen tenminste om de prijzen in de tweede klasse spelen."