• UItblinker Joshua Akerina in actie.

    Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Valleivogels legt basis van zege in de eerste helft

SCHERPENZEEL Twijfel, vormverlies, tegenvallende resultaten en wat gemopper op de training. Bovendien, helemaal veilig was Valleivogels ook nog niet. Maar in de eerste helft was van dit alles niets te merken. Met uitstekend voetbal werd de basis gelegd voor een 4-2 zege op VVOP. ,,De eerste helft was fantastisch, zeker als je de laatste weken in het achterhoofd houdt."

Edward Doelman

Het was de conclusie van trainer Dennis van der Steen, die zag dat zijn ploeg VVOP vanaf de eerste minuut vastzette en veel duels op het middenveld won. ,,Dat is ook de basis van het voetbal, strijd leveren en duels proberen te winnen. Dat deden we prima en dan zie je ook dat we prima kunnen voetballen. Ik heb een heerlijke eerste helft gezien."

Smaakmakers aan Scherpenzeelse zijde waren flankspelers Anass Akharouid en Wilbert Thomassen. Maar absolute uitblinker was Joshua Akerina, die met en zonder bal de drijvende kracht op het roodwitte middenveld was en zijn drang naar voren bekroonde met twee doelpunten. Zo was de 2-0 van zijn voet. ,,Wuppie (Wilbert Thomassen) gaf die bal op het juiste moment mee en die verdediger stapte vervolgens ook nog verkeerd in. Daardoor kon ik op die keeper af en door zijn benen scoren", omschrijft Akerina zijn eerste moment van glorie. Eerder op de middag had Thomassen al de score geopend, al kwam daar het nodige fortuin bij kijken. ,,Het was een voorzet", meldde hij eerlijk aan de Scherpenzeelse bank toen het spel even stil lag.

De 2-0 bij rust was mager. Met wat meer zorgvuldigheid was de score verder opgelopen, want VVOP kwam er niet aan te pas. Volgens coach Henk van Zoeren ontbrak het de Voorthuizenaren aan scherpte. ,,In elke linie was het gewoon niet goed. Op het middenveld wonnen we geen duels, voorin hielden we de bal niet vast. Het hele team was niet scherp." 

ROMMELIG Na rust zag Van Zoeren dat zijn elftal wat beter voor de dag kwam, terwijl de thuisploeg de goede lijn van de eerste niet kon doortrekken. Het resultaat was een rommelige helft, waarin het wachten was op een doelpunt. Kwam VVOP terug in de wedstrijd of zou Valleivogels het duel definitief beslissen? Man van de wedstrijd Akerina liet er geen misverstand over bestaan. Met buitenkantje links zette hij de 3-0 op het bord. ,,Scoren is mooi, maar zelf genoot ik nog het meest van dat passje bij de 4-0", lachte Akerina. Met een prachtige steekbal bediende hij Wilbert Thomassen, diens voorzet werd onder druk van Sven van Rossum door Niels Simon achter zijn eigen doelman Freek van de Steeg geschoten.

Dat VVOP nog terugkwam tot 4-2 (doelpunten Iloy Cislo en Thomas Broedelet) was louter voor de statistieken. Eerder had Jos van Milligen met zijn tweede gele kaart ook een duit in dat zakje gedaan. Omdat concurrent Renswoude wel won, betekent het dat de zorgen voor VVOP toenemen. De voorsprong bedraagt nog maar 2 punten, dus er liggen spannende weken in het verschiet. ,,Maar dat zijn we wel gewend. We staan al het hele seizoen rond deze plek", aldus Van Zoeren.