• Rob van den Broek verloor met Valleivogels van AVW'66.

    Guido de Boer

Valleivogels verliest opnieuw een topper

SCHERPENZEEL Nog geen maand geleden deed Valleivogels volop mee in de strijd om het kampioenschap. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen AVW'66 moeten de Scherpenzelers hun knopen tellen. ,,We zijn afhankelijk, maar geven periode drie nog niet op", benadrukt Rob van den Broek.

De coach van de Vogels zag dat zijn elftal uitstekend begon aan het cruciale duel tegen de Westervoorters. Inzet was de strijd om de derde plaats, een plaats die aan het einde van de rit zo goed als zeker resulteert in een plaats in de nacompetitie. Daarmee zou Valleivogels het goede seizoen van een passende omlijsting voorzien. Nadat Jos van Leeuwen in de zevende minuut al voor 1-0 had gezorgd, leek een mooie middag in de maak.

Maar het werd een tenenkrommende wedstrijd, want AVW'66 strafte direct na de drinkpauze een foutje in de Scherpenzeelse defensie af met de 1-1, tien minuten later gevolgd door de 1-2. Redouan Eddarkaoui kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden en liet keeper Sven Hardeman kansloos. Voor AVW'66 was de voorsprong koren op de molen. Het gunde Valleivogels de bal en met de linies kort op elkaar moest de ploeg van Van den Broek maar een gaatje zien te vinden. Dat bleek, ook in de tweede helft, niet gemakkelijk. ,,We waren niet bij machte om op hun helft gevaar te stichten. Eigenlijk waren zij zelfs nog gevaarlijker via de omschakeling."

ENERGIE Naarmate de tweede helft vorderde, eisten de zomerse omstandigheden hun tol. De warmte werkte verlammend op de spieren en de energie werd uit de wedstrijd gezogen. ,,Normaal gesproken leggen we veel energie in de wedstrijd, dat is één van onze wapens. Maar een minuut of tien voor tijd zag je dat we op waren", erkende Van den Broek. Een slotoffensief zat er niet in. Eigenlijk kwam Valleivogels in de tweede helft maar één keer tot gevaar, maar Robert van den Broek kopte uit een corner naast.

Valleivogels zit nu met de gebakken peren. De nederlaag tegen nummer 3 AVW'66 betekent opnieuw een verlies tegen de top. In de voorbije weken waren ook koploper Woudenberg (2-1) en runner-up Unicum (0-2) te sterk. ,,De drie toppers hebben we allemaal niet kunnen winnen. Dan sta je terecht op de vierde plaats", weet Van den Broek. Inmiddels is de achterstand op AVW'66 opgelopen tot 4 punten. Met nog drie duels voor de boeg wordt de nacompetitie een lastig verhaal, erkent Van den Broek. In de strijd om de derde periodetitel, waar Valleivogels vooralsnog met AVW'66 en Unicum om strijdt, is die achterstand 3 punten. In die strijd acht Van den Broek zich nog niet kansloos. ,,We zijn afhankelijk, maar geven periode drie nog niet op."