Valleivogels weet zich geen raad met overtal

SCHERPENZEEL Ruim 25 minuten moesten er nog gespeeld worden toen VSCO'61 voor de tweede keer bij een stand van 1-1 een rode kaart kreeg. Valleivogels had dus ruim de tijd om negen man kapot te spelen en de overwinning mee naar Scherpenzeel te nemen. In die opdracht faalde de ploeg van Dennis van der Steen echter. ,,We zijn op dit moment voetballend niet goed genoeg om zo'n muur te slechten."

 

De 1-1 had al voor rust gestalte gekregen. De thuisploeg uit Oosterwolde kwam uit een hoge voorzet op voorsprong, waarna Jimmy de Greef de gelijkmaker raak kopte. ,,Maar VSCO was dreigender", erkent Van der Steen, die Jordy Liefting nog een bal van de lijn zag weghalen.

Na rust had Valleivogels meer controle en was het de gevaarlijke Wilbert Thomassen die zijn ploeg een overtal van twee bezorgde. Hij werd neergelegd door keeper Arjan ten Klooster (54e minuut) en zijn directe tegenstander Ruben Sleurink (65e minuut), zodat er negen VSCO'ers overbleven. Het waren er echter nog te veel om mee af te kunnen rekenen in het restant. ,,We hebben het inderdaad niet goed gedaan."

 

NIET BEZIG MET PERIODE Het betekent dat Valleivogels twee kostbare punten laat liggen in de strijd om de tweede periodetitel, al is Van der Steen daar niet zo mee bezig. ,,We moeten realistisch zijn en spelen al een paar weken niet de pannen van het dak. We moeten eerst weer een goed niveau halen, voordat we daar in aanmerking voor willen komen." De coach hoopt dat zijn ploeg volgende week tegen koploper Veensche Boys zich kan herpakken. ,,We hebben dan niets te verliezen."