• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Verdiend punt voor Renswoude in derby

WOUDENBERG Een dik verdiend punt voor Renswoude en een tegenvallend Woudenberg, dat geen moment wist te imponeren. Dat waren de conclusies na de onderlinge streekderby op De Grift, waar regen en wind hoogtij vierden. Het werd na een 1-0 ruststand uiteindelijk 1-1.

De omstandigheden waren niet te versmaden. De wind had vrij spel en het regende een uur lang in Woudenberg. Dat maakte fatsoenlijk voetballen al bijna onmogelijk. De abominabele staat van het hoofdveld deed daar nog een schepje bovenop. Vriend en vijand lieten daar na afloop hun onvrede over weten. ,,Dramatisch", vond Mark de Graaf van Woudenberg. Ook Paul Daalmeijer had het over een 'knollentuin'. ,,De weilanden in Renswoude liggen er nog beter bij", lachte de aanvoerder van de 'Kraaien'.

De Graaf en Daalmeijer vormden een 'koppeltje' in de streekderby. De Woudenberger speelde hangend op rechts en de aanvoerder van Renswoude kreeg als speciale taak mee om het de Woudenberger het voetballen onmogelijk te maken. Om die reden speelde Renswoude min of meer in een 3-5-2 opstelling, met Daalmeijer op de linkerflank. ,,Bovendien hadden we op zo'n vol middenveld meer kans om duels aan te gaan." De duelkracht van het Woudenbergse middenveld werd gevreesd. ,,Dat Woudenberg uit zo'n vieze counter scoort. De afgelopen jaren is ons dat te vaak overkomen."

Renswoude stonk er in deze aflevering van de streekderby toch één keer in. De Graaf kwam in de 37e minuut in balbezit, soleerde langs drie man en daardoor lag de verdediging van Renswoude helemaal open. Na een simpel passje op Thomas Bruijnzeels lag de 1-0 in de touwen, één van de zeldzame hoogtepunten van de geel-zwarten.

GELIJKMAKER Renswoude legde meer ijver aan de dag en won, zeker na de pauze, steeds meer duels. Langzaam maar zeker werd de thuisploeg op de eigen helft teruggedrongen, al bleven de kansen op één hand te tellen. Woudenberg-keeper Daan Rijsemus moest een keer een kopbal uit zijn rechterhoek tikken en een paar vrije schietkansen kwamen niet tussen de palen. De verdiende gelijkmaker viel een kwartier voor tijd alsnog. Joey Kooij liet zich aftroeven door Daalmeijer, die op doel schoot. De bal werd getoucheerd door een Woudenbergs been en viel in de touwen: 1-1.

Het was een resultaat waar de aanvoerder van Renswoude mee kon leven. ,,Weer een puntje dichter bij ons doel van directe handhaving", rekende Daalmeijer voor. Hij besefte niet dat zijn team de kans had laten lopen om de overwinning mee te nemen en de stap naar de top van de ranglijst te zetten.

Voor Woudenberg restte niets anders dan teleurstelling. Door het gelijke spel is het de koppositie in 2G kwijtgeraakt aan Unicum, dat won van OWIOS. ,,Maar met de koppositie hoeven wij helemaal niet bezig te zijn, want daarvoor is ons spel gewoon te slecht op dit moment. Natuurlijk waren de omstandigheden moeilijk, maar dit leek nergens op", baalde De Graaf namens de Woudenbergers.