• David Wagensveld staat volgend seizoen aan het roer bij Renswoude.

    Theo Beumer

David Wagensveld wordt nieuwe coach Renswoude

RENSWOUDE David Wagensveld wordt de nieuwe hoofdtrainer van Renswoude. De 32-jarige trainer uit Woudenberg wordt de opvolger van Jan van den Heuvel, die na dit seizoen De Hokhorst verlaat. ,,We zijn erg blij met David."

Dat meldt Henk van Essen namens de technische commissie van Renswoude. Volgens de voormalig eerste-elftalspeler past Wagensveld uitstekend in het profiel dat voorafgaand aan de sollicitatieprocedure werd vastgesteld. ,,Daarin is de spelersgroep ook nauw bij betrokken geweest. De groep gaf onder meer aan dat zij een trainer zochten met een wat jonger profiel. David is dat natuurlijk, maar tegelijkertijd heeft hij ook relatief veel ervaring opgedaan."

Wagensveld is de huidige trainer van Blauw Geel'55 uit Ede, dat dit seizoen in de derde klasse uitkomt. Eerder was hij werkzaam bij onder meer Advendo'57 en diverse functies bij DOVO (A1, tweede elftal en assistent eerste elftal). ,,Ik hoor alleen maar goede, enthousiaste verhalen over David, bovendien hebben we goede gesprekken gehad. Wij verwachten dat we met zijn komst de stabiele tweedeklasser die we zijn, ook kunnen blijven", zegt Van Essen.

OPEN KAART Wagensveld laat in een reactie weten dat hij content is nu hij weet waar zijn trainerstoekomst ligt. Hij was ook in beeld bij De Merino's in Veenendaal. ,,Dat wisten zij bij Renswoude ook, ik heb open kaart gespeeld. Ik heb gezegd: Wie met mij samen wil werken, heeft mijn woord. Al heel snel daarna hapte Renswoude toe."

De Woudenberger ziet het nodige perspectief bij de 'Kraaien'. ,,Ik denk dat ik de club al best goed ken. Het is een warme, gezellige vereniging waar momenteel een jonge spelersgroep staat. Ik ben benieuwd of ik mijn bijdrage kan leveren aan het doorontwikkelen van de jongens." Saillant detail is dat verdediger Gerwin van Essen, dit seizoen de aanvoerder van Renswoude, de zwager is van Wagensveld. ,,Het was misschien anders geweest als Gerwin de twaalfde, dertiende of veertiende man in de selectie was geweest, maar hij is onomstreden. Dat is dus geen issue. Daarnaast krijgt hij precies dezelfde behandeling als alle andere spelers", benadrukt Wagensveld.

Club en trainer gaan een overeenkomst aan voor één seizoen, maar beide partijen achten een langere termijn zeker denkbaar. Wagensveld: ,,Drie jaar DOVO, drie jaar Advendo'57 en nu drie jaar Blauw Geel'55; dat zegt denk ik wel genoeg. Ik hoop bij Renswoude ook wat moois op te bouwen."