• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Renswoude ontpopt zich als reuzendoder

RENSWOUDE Op de eigen Hokhorst onderstreepte Renswoude zijn status nogmaals. De middenmoter van de tweede klasse G staat inmiddels te boek als reuzendoder. Vanmiddag moest koploper Batavia'90 er met 4-1 aan geloven. ,,Dit was een heerlijke voetbalmiddag."

Een week na het knappe 1-1 gelijkspel tegen titelkandidaat De Merino's rekenden de 'Kraaien' opnieuw op zware weerstand. In dat geval is Renswoude juist op zijn best, zo laat de ploeg van coach Jan van den Heuvel keer op keer zien. In eerdere thuisduels met Unicum (2-0), Veensche Boys (1-1) en ASV Dronten (0-0) werd ook niet verloren. ,,Aan onze resultaten tegen de topvijf van de ranglijst ligt het niet. Waarschijnlijk zal bij Lunteren (6-2 verlies) en FC Horst (6-2 verlies) de verbazing over hoe we dit klaarspelen wel groot zijn", aldus Van den Heuvel.

Renswoude speelde tegen Batavia´90 op de omschakeling. De ruimtes op het volgepakte middenveld waren zo klein, dat de bezoekers nauwelijks in hun spel kwamen. Daarnaast werd met overtuiging gecounterd: met de duelkracht en het loopvermogen troefde Renswoude de opponent keer op keer af. ,,We hadden niet eens heel veel moeite om Batavia'90 van ons af te houden", zag Van den Heuvel.

OMHAAL Groot pluspunt was daarbij de start van Renswoude, want binnen het kwartier had de thuisploeg twee keer prijs. De 1-0 kwam van de voet van Wilfred Top, die vanaf rechts naar binnen kwam en met links uithaalde. De tweede treffer was nog fraaier: de bal stuiterde op in het strafschopgebied van Batavia'90 en Thijs Klopper vertrouwde op zijn intuïtie. Met een omhaal wist hij iedereen op De Hokhorst te verrassen.

Voor rust viel ook nog de 3-0, die op naam kwam van Guido Heiwegen. Hij zag zijn vrije trap van richting veranderd worden. De namen van de drie doelpuntenmakers waren opvallend, want uitgerekend zij hadden vorige week tegen De Merino's juist genoegen moeten nemen met een reserverol. ,,Dat ze dan vanmiddag alledrie scoren, dat bedenk je niet", lacht Van den Heuvel.

De nieuwe stunt kwam na de pauze niet meer in gevaar. Renswoude kwam eerst nog op 4-0 via Arjan Verheij, waarna Batavia'90 uit een makkelijk gegeven strafschop nog een doelpunt meepikte. Het veranderde niets meer aan het gevoel van Van den Heuvel en consorten. ,,Dit was een heerlijke voetbalmiddag."

Doelpuntenmakers Renswoude: Wilfred Top, Thijs Klopper, Guido Heiwegen en Arjan Verheij.