• Guido de Boer

Scherpeneel slikt bittere pil bij BOL

SCHERPENZEEL Zuur. Heel zuur zelfs. Dat is het gevoel dat Jürgen Schefczyk aan het duel met BOL overhoudt. De coach van Scherpenzeel zag zijn elftal met 3-2 onderuit gaan. ,,We zijn te makkelijk in het mes van BOL gelopen."

De tweede nederlaag van het seizoen was onnodig, benadrukt Schefczyk. ,,We hebben legio kansen gehad. Als het er tien waren, dan ben ik nog voorzichtig." Zijn ploeg scoorde twee keer en raakte drie maal paal of lat. De thuisploeg was een stuk effectiever. Counters legden Scherpenzeel op de pijnbank. ,,Dat is de les van vandaag geweest. We hebben na de 2-2 te veel risico genomen om de 2-3 te maken."

Ondanks de teleurstelling probeert Schefczyk de nadruk te leggen op de behaalde doelen. ,,We hebben onze doelstelling steeds een beetje scherper afgesteld. Van een plek in de top-5 naar een plek dicht bij de kop van ranglijst. Daarnaast hebben we al een periodetitel behaald en zijn we door in de beker. Dat moeten we niet vergeten, ondanks dat we in de laatste drie wedstrijden zeven punten hebben laten liggen."