• Guido de Boer

Scherpenzeel-trein dendert door in beker

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft donderdagavond zonder problemen de tweede knock-outronde van het bekertoernooi in West 1 overleefd. Zondageersteklasser Hoofddorp werd in Noord-Holland met 2-4 verslagen, mede dankzij twee treffers van Ali Edan. ,,De Scherpenzeel-trein dendert door", lacht Jürgen Schefczyk.

De oefenmeester van Scherpenzeel zag dat zijn elftal na het binnenhalen van de eerste periodetitel, afgelopen zaterdag bij AFC, zonder moeite de ingezette lijn doortrok. Opnieuw werd er gewonnen. ,,We begonnen goed, scoorden 0-1 en hadden de tweede moeten maken."

Het gebeurde niet en na een handsbal van Tevfik Ceyar (strafschop Hoofddorp) en een fout in de defensie keken de Scherpenzelers tegen een 2-1 achterstand aan. Nog voor de pauze was de score echter weer omgedraaid in een voorsprong. Ali Edan, ook de maker van de eerste treffer, en Nehkomi Veldt waren de schutters.

Na rust werd de wedstrijd wat rommeliger, ook omdat Hoofddorp wegens rood het laatste half uur met tien man verder moest. ,,We speelden een gewonnen wedstrijd, maar lieten lang na om de vierde te maken", zag Schefczyk. In de slotfase gebeurde dat alsnog via Ismail Ouaddouh, wat tot tevredenheid bij de trainer leidde. ,,Dat was verdiend. Leuk was ook dat Jordi Joosten op 17-jarige leeftijd zijn debuut kon maken. Het was een mooie avond."