• BDUmedia

Scherpenzeel zakt 'voor eerste test'

SCHERPENZEEL De wedstrijd tegen Roda'46 leek doelpuntloos te eindigen. Dat was gezien het spelbeeld ook logisch geweest. Maar kort voor tijd sloegen de bezoekers uit Leusden toe en besliste Nigel van Zelst de wedstrijd: 0-1.

door Hans van Schaik

,,Dit laat zien dat we niet elke wedstrijd zo maar winnen", merkte Jacco van den Brink op. ,,Het zat er vandaag niet in tegen een tegenstander die met vijf verdedigers aantrad. Dat is een les voor ons. Wij moeten ons wapenen tegen tegenstanders die inzakken. Dat maken we deze competitie vast nog vaker mee."

Van den Brink speelt voor het vierde seizoen bij Scherpenzeel. De inwoner uit Ederveen zorgde er voor dat zijn maatje Marien van Roekel nu ook op sportpark De Bree-Oost speelt. ,,Wij zijn vrienden, maar hebben nog nooit met elkaar gevoetbald. Afgelopen seizoen heb ik Marien geadviseerd voor Scherpenzeel te kiezen. Hij is een speler die we hier goed kunnen gebruiken. Hij beschikt over scorend vermogen en zet andere spelers vrij voor het doel. Het was alleen even afwachten hoe hij zich zou aanpassen."

Want de overstap van een derde- naar een eersteklasser is groot. Dat ondervond Van Roekel ook. ,,Bij Advendo speelden we vaak de lange bal. Hier ben ik terecht gekomen in een voetballende ploeg. Dat was even omschakelen voor mij. Vooral het tempo is een groot verschil. In de eerste weken had ik het er moeilijk mee en rekende ik niet op een basisplaats." Maar zie: vanaf de eerste speeldag is Van Roekel een vaste waarde in het elftal van trainer Jurgen Schefczyk. ,,Als aanvallende middenvelder, waarbij ik onder de spitsen moet komen."

MUUR Scherpenzeel speelde tegen Roda'46 een moeilijke wedstrijd. Van Roekel: ,,Ik rekende erop dat we nog wel kansen kregen, maar uiteindelijk kregen wij de tegentreffer om de oren. Deze eerste nederlaag is erg jammer, vooral omdat het niet nodig was." Voor de wedstrijd tegen Roda'46 voerde Scherpenzeel ongeslagen de ranglijst aan. ,,Of we de druk van het koploperschap niet aankunnen", herhaalt Van Roekel de vraag. ,,Als je het zo bekijkt, zijn we vandaag gezakt voor onze eerste test." En besluit Van den Brink: ,,Wij konden hun muur niet doorbreken. De verdedigers van Roda'46 konden de ballen te makkelijk wegwerken. De trainer zal dinsdagavond tijdens de nabespreking wel opmerken dat we voor de goal te weinig gif in ons spel hadden."