• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Sissing en Schennink belangrijk voor Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De opluchting op sportpark De Bree-Oost was groot na het eindsignaal tegen ZOB. Op basis van de hele wedstrijd verdiende Scherpenzeel zeker de overwinning, maar in de slotfase moest doelman Daan Schennink zich onderscheiden om de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. ,,Zo zie je maar. Winnen doe je met elkaar."

Het was natuurlijk een open deur, maar Kevin Sissing had volkomen gelijk. De kale spits van Scherpenzeel werd dankzij de reddingen van Schennink de matchwinner, al was scoren in zijn positie niet zo moeilijk. Sissing was er als de kippen bij toen de terugspringende bal na een goedlopende aanval over de rechterflank een laatste zetje nodig had. Het was zijn zesde treffer van het seizoen. ,,Eigenlijk scoor ik nog te weinig. Ik hoop er na de winterstop zeker nog tien te maken", aldus Sissing.

De 1-0 voorsprong was een logische uitkomst. Het spel speelde zich volledig op de helft van ZOB af. ,,Ik denk dat we best wel prima voetbalden, al hadden we misschien nog wat meer kunnen creëren", dacht Sissing, aan zijn eerste seizoen in het blauw-wit van Scherpenzeel bezig. Voorheen speelde de spits onder meer bij DUNO Doorwerth en Bennekom.

Na de pauze wilde Scherpenzeel verder afstand nemen. Kevin Schut zag echter een bal van de lijn gehaald worden, terwijl Omar Riani een voorzet vanaf rechts niet op de juiste waarde schatte. ,,We hadden nog steeds controle over de wedstrijd, maar we zakten wel wat weg", merkte Sissing.

KOSTBARE PUNTEN Scherpenzeel was gewaarschuwd. Voor de winterstop had de ploeg kostbare punten laten liggen tegen ploegen uit het rechterrijtje. ,,Nu trokken we het wel over de streep. We moeten iets zakelijker en meer volwassen gaan voetballen", vindt Sissing. ,,Maar uiteindelijk moeten we vooral Daan bedanken."

Diens glansrol werd ingeleid in de 78e minuut, toen herstelwerk van Mart Janssen niet door de beugel kon. Het leverde hem zijn tweede gele kaart op. Tegen tien man roken de gasten uit Zuidoostbeemster bloed. Drie keer werd Schennink getest; evenzoveel keer had de doelman een reflex in huis. Wel mocht Scherpenzeel Danny Streekstra bedanken. Na een redding van Schennink had de aanvaller van ZOB de bal in blessuretijd voor het intikken, maar hij miste jammerlijk.

En dus won Scherpenzeel eindelijk van een ploeg uit het rechterrijtje. Bovendien was er meer goed nieuws: WV-HEDW verloor, waardoor Scherpenzeel de kop tot op 1 punt genaderd is. Sissing rekende snel: ,,Winnen we volgende week de topper, dan staan op de eerste plaats. Dat is ons doel."