• Guido de Boer

Valleivogels nipt onderuit in waterballet

SCHERPENZEEL Valleivogels maakte het koploper Batavia'90 knap lastig. De thuisploeg bleek in het waterballet in Lelystad toch net wat sterker: 1-0. ,,Dit is zeker geen schande, maar ik ben niet ontevreden over ons spel", aldus coach Rob van den Broek.

In eerste instantie was het nog de vraag of er wel gespeeld kon worden. Het had pijpenstelen geregend in Flevoland, waardoor een keuring van het natuurgras noodzakelijk was. ,,Ik denk dat die weersomstandigheden voor ons gunstig waren. Verzorgd voetbal was bijna onmogelijk en wij wilden sowieso met strijd het verschil in techniek compenseren", aldus Van den Broek.

Die strategie lukte, ondanks dat Batavia'90 binnen een half uur op voorsprong kwam. ,,We hebben er een gevecht van gemaakt. Na rust hadden we ze een tijdje bij de strot." Het lukte echter niet om de gelijkmaker te produceren, al waren de Vogels er dichtbij. Patrick van de Berkt schoot op de paal.

In de slotfase moest Valleivogels met tien man verder. Nick Engelen gleed bal en man naar de zijkant, wat hem op een rode prent kwam te staan. ,,Maar ook met tien man hebben we tot het einde gestreden. Het was alleen net niet goed genoeg."