• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Volleybalsters Woudenberg vieren 'eindelijk' de titel

WOUDENBERG Dankzij een 4-0 thuiszege op Renswouw 4 hebben de volleybaldames van Woudenberg beslag gelegd op het kampioenschap. ,,Eindelijk", verklaarde aanvoerster Marcella de Kruif na afloop. ,,In de twee vorige seizoenen waren we ook dichtbij promotie naar de eerste klasse, maar toen ging het net mis. Dit seizoen was er geen twijfel."

 

door Edward Doelman

 

Zaterdag moest Woudenberg minimaal een punt pakken om zeker te zijn van de titel. Met die gedachte ging het team onder leiding van Heiko Huijerman en Jeroen van Holland in elk geval de wedstrijd in. ,,Achteraf hoorden we dat vanmiddag onze directe concurrent met 3-1 had gewonnen in plaats van 4-0. We hadden alleen een telefoonverbod van de trainers gekregen, dus gingen we met een honderd procent focus de wedstrijd in."

 

Met een overvolle tribune werd al snel duidelijk dat zenuwen een rol speelden bij de Woudenbergse dames. De eerste set werd moeizaam met 26-24 binnengehaald. Toen die druk er eenmaal af was, werd de wedstrijd zorgenvrij uitgespeeld. Met 25-15, 25-10 en 25-10 werd het kampioenschap in stijl binnengehaald. Smet op het kampioenschap was de blessure die Cindy Moesbergen aan de wedstrijd overhield. Met een op het oog ernstige blessure moest zij de wedstrijd staken. Een ander memorabel moment was het afscheid van Ardjuna Roodschild-Koning, die met een publiekswissel afscheid nam.

 

HEFTIG 2013-2014 Verder was het natuurlijk feest in De Camp. Sportwethouder Pieter de Kruif en Rien Wolfswinkel hadden warme woorden en bloemen in petto, waarna de champagne ontkurkt kon worden. Routinier Marcella de Kruif genoot er met volle teugen van, maar haar gedachten gingen ook uit naar het vorige seizoen, dat voor de Woudenbergse volleybaldames heftig was. ,,Bijna drie jaar geleden heeft de club de ambitie uitgesproken om met een mix van ervaren vrouwen en jonge meiden de weg omhoog weer in te zetten. Die weg zijn we met Ton Geitenbeek als trainer ingeslagen. Hij heeft de basis voor dit team gelegd."

 

In de eerste maanden van het vorige seizoen raakte Geitenbeek echter ernstig ziek. Uiteindelijk overleed de volleybaltrainer, die zich vele jaren verdienstelijk voor Woudenberg inzette. ,,Pas was het precies een jaar geleden dat hij stierf. Ook al vieren we nu feest, natuurlijk sta je daar ook bij stil", benadrukt De Kruif. Het huidige trainersduo Huijerman/Van Holland heeft de ingezette lijn van Geitenbeek volgens haar dit seizoen vastgehouden. ,,Met talentvolle speelsters zoals Mandy van de Vaart, Renske Hardeman en Tessa van der Pol erbij zijn we nog een tandje sneller gaan spelen. Ook spelen we dit seizoen met een libero in de persoon van Jorin van der Lee. Dat alles heeft ons niveau omhoog gebracht", meent De Kruif.

 

TALENT GENOEG Met haar ervaring heeft de 43-jarige recht van spreken. Gevraagd naar het niveau in de eerste klasse is zij enthousiast over de kansen van Woudenberg: ,,Dat niveau kunnen we zeker aan. Ik denk dat we volgend seizoen moeiteloos mee zullen draaien." Uiteindelijk kijkt de middenaanvalster nog verder vooruit: ,,Ik zeg niet dat we meteen door zullen stoten naar de promotieklasse, maar op termijn wil de vereniging daar wel naartoe. En dat is ook mogelijk, want we hebben talent genoeg."