• Cees Jansen

'VV Scherpenzeel gaat jubileum uitgebreid vieren'

SCHERPENZEEL Op 17 april 2018 bestaat voetbalvereniging Scherpenzeel op de kop af honderd jaar. De 'eeuweling' gaat die mijlpaal uitgebreid vieren. Inmiddels heeft de jubileumcommissie van de club een programma voor de jubileumweek opgezet. Een week lang wordt met jong en oud het 'ivoren jubileum' gevierd.

 

Edward Doelman

De week wordt afgetrapt op dinsdag 17 april, de verjaardag van de club. Dinsdagavond is er een reunie in het clubhuis voor leden, oud-leden en andere belangstellenden. ,,We hopen ook veel oud-leden te mogen begroeten op de reunie. Oudere mensen voor wie het lastig is om wekelijks naar de club te komen of die elders in de regio zijn gaan wonen, willen we heel graag bereiken. Ook zij horen bij onze blauw-witte familie", zegt Aad van Veen namens de jubileumcommissie.

Op de reünie zal ook de jubileumfilm in première gaan. ,,Jubileumboek hadden we al vaker laten maken, een jubileumfilm nog niet. Bovendien sluit zo'n film ook aan op de beeldcultuur van deze tijd", zegt Van Veen. De film wordt gemaakt door Gerdo Vlastuin, voormalig eerste-elftalspeler.

Woensdag 18 april staat in het teken van de jeugd van Scherpenzeel. Voor de jeugd wordt een compleet programma voorbereid, inclusief eten. Tijdens deze activiteiten wordt onder meer een freestyle voetbalclinic gegeven. 's Avonds vindt er een kaartavond in de kantine plaats.

 

COMPETITIEWEDSTRIJD Een dag later vervult de huidige A-selectie van de club de hoofdrol. In overleg met tegenstander Lunteren is de competitiewedstrijd van zaterdag 21 april vervroegd naar 19 april. De avondwedstrijd (aanvang 20.30 uur) gaat wellicht veel toeschouwers naar De Bree-Oost lokken. Scherpenzeel is tenslotte in de race om het kampioenschap.

Vrijdag 20 april is vertier voor sponsoren en vrijwilligers met FC de Rebellen de hoofdmoot. Dit gezelschap van bekende voetballers vaardigt bekende oud-voetballers als Wim Kieft, Sjaak Polak en Andy van der Meijde. Onder aansporing van journalist Koert Westerman in Scherpenzeel hoe het er aan toegaat in het profvoetbal.

De jubileumweek wordt afgesloten met een compleet programma voor alle leden van de voetbalvereniging. Zo is er onder meer een zeskamp en een foodfestival. 's Avonds wordt met medewerking van de Booming Piano's, Feestbeest Jerick en DJ Rick de feestweek uitgeluid. Van Veen kijkt al uit naar de viering van het 100-jarig jubileum. ,,De honderdste verjaardag is een geweldige mijlpaal. Dat gaan we dus uitgebreid vieren."

 

OP ZOEK Verder is de jubileumcommissie nog op zoek naar oude foto´s en videobeelden van de club, met name van het oude sportpark De Wittenberg of behaalde kampioenschappen. Verder wordt ook nog gezocht naar oude voetbalshirts of andere voetbalrelikwieën. Die worden ten toon gesteld tijdens de reünie. Wie wat in huis heeft, wordt verzocht contact op te nemen met Aad van Veen via 0615530047 of aad.vanveen@ziggo.nl. Het complete jubileumprogramma is ook te raadplegen via 100jaarvvscherpenzeel.nl.