• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

VVOP klopt Renswoude in echte derby

RENSWOUDE Opluchting en euforie maakten zich zaterdagmiddag meester van VVOP. Met dank aan Renswoude won de ploeg van John Martens weer eens, na zeven duels op rij zonder overwinning. Mathijs van Dusschoten tikte drie minuten voor tijd de winnende goal binnen: 3-2.

,,Ik sla je straks op je smoel!" De boodschap uit het kamp van Renswoude was gericht aan Marvin Overeem, die nauwlettend in de gaten werd gehouden toen hij in het tumult na afloop de kleedkamer opzocht. De rechtermiddenvelder van de thuisploeg was het middelpunt van een heetgebakerd slotakkoord van de eerste seizoenshelft. In de blessuretijd van de tweede helft, net na de winnende goal van Van Dusschoten, deelde Overeem een klap uit.

Het was niet het eerste incident, want diezelfde Overeem lag eerder al overhoop met Renswoude-keeper Jelmer Nijburg. Daar zou de 'stoomlocomotief' van VVOP een kopstootje hebben uitgedeeld. Zelf wilde de hoofdrolspeler van de prins geen kwaad weten, zo werd duidelijk toen alle gemoederen waren bedaard. Over de klap die hij uitdeelde: ,,Ja, het was een tikkie, maar dat hoort er ook bij in zo'n wedstrijd. Dat zijn de emoties."

NAAR DE VAANTJES Zijn trainer John Martens was zich wel bewust van de schade die Overeem had kunnen oplopen. Scheidsrechter Gerrit Beekman, blijkbaar al in kerstsferen en voor vrede op aarde, deed het af met geel. ,,Maar Marvin sloeg die jongen gewoon. Dat had rood moeten zijn, met alle consequenties van dien. Krijg je die, dan is je seizoen naar de vaantjes. De KNVB schorst je zo voor een wedstrijd of acht", aldus Martens.

Zo kwam VVOP dus in dubbel opzicht goed weg. Want de overwinning die op Renswoude geboekt werd, was te veel van het goede. ,,Maar dit voelt voor ons als gerechtigheid", legde Martens uit. Wekenlang speelde zijn elftal naar behoren, maar telkens zat VVOP aan de verkeerde kant van de score. ,,Dat ie nu een keer goed valt, is ook wel eens lekker."

DOMPER Voor Renswoude waren de druiven zuur. ,,Een domper", verwoordde een teleurgestelde Jan van den Heuvel, coach van de Kraaien. Hij zag dat zijn elftal zich in de wedstrijd had geknokt. Na goals van Jos van Milligen (1-0) en Mauro Aalders (1-1) kreeg Paul Daalmeijer vlak voor de pauze rood. Hij sloeg een kopbal van de lijn af. Het leverde een strafschop en de 2-1 van Van Milligen op, maar Renswoude kwam na de thee via Arjan Verheij direct terug tot 2-2. ,,Met tien tegen elf waren we misschien wel beter dan VVOP. Wij hadden de beste kansen."

Van den Heuvel koos er in de laatste 10 minuten voor om de 2-2 te verdedigen. Een keuze die te billijken was en ook haalbaar, ware het niet dat Nijburg een inschattingsfout maakte. Van Dusschoten en VVOP incluis profiteerde met de 3-2, waarna het gebakkelei met Overeem losbrandde. Van den Heuvel hoorde je er niet over mopperen. ,,We hebben het zelf weggegeven."