• Foto Rinus van Denderen

Wegen Renswoude en Eijlander gaan scheiden

RENSWOUDE De wegen van Renswoude en coach Dick Ejjlander scheiden aan het einde van dit seizoen. Dat hebben de club en de oefenmeester uit Barneveld in gezamenlijk overleg besloten. ,,Na dit seizoen heb ik er drie jaar opzitten bij Renswoude. Ik denk dat de selectie toe is aan een fris gezicht voor de groep", stelt Eijlander (op de archieffoto rechts op de bank) in een reactie.

 

De 50-jarige coach zat afgelopen vrijdag om de tafel met voorzitter Jan Vermeij. Gezamenlijk waren zij er snel uit. Na drie seizoenen is het mooi geweest voor beide partijen. ,,Dit seizoen vallen de resultaten natuurlijk tegen, maar ik ben ervan overtuigd dat we weg zullen komen van de onderste plekken. Lukt dat, dan kan ik over een half seizoen door de voordeur vertrekken", legt Eijlander uit.

Vorig jaar was Renswoude namelijk uiterst succesvol. In de competitie eindigden de Kraaien als tweede, waarna promotie naar de eerste klasse bijna een feit werd. KHC Kampen blokkeerde dat echter in de finale van de nacompetitie. ,,Wanneer we ons dit seizoen weten te handhaven, dan kan ik terugkijken op een fantastische periode bij Renswoude."

 

PLAFOND Het naderende afscheid betekent ook dat Eijlander voor volgend seizoen op zoek gaat naar een nieuwe club. ,,Een andere vereniging, een nieuwe uitdaging; daar sta ik voor open. Ik hoop in dat opzicht ook een stapje omhoog te maken. Als trainer wil ik graag weten waar mijn plafond ligt." Wel hoopt Eijlander in dat opzicht op een ambitieuze, maar stabiele vereniging. ,,Een club met visie en het liefst eigen jeugd. Dat heeft mijn voorkeur."

Aan de andere kant weet hij hoe de verhoudingen in de trainerscarrousel liggen: er zijn meer trainers dan verenigingen. ,,Of je een nieuwe club gaat vinden, weet je natuurlijk nooit van tevoren. Maar ik heb goede hoop."