• Op je eigen fiets zo snel mogelijk naar de finish tijdens de Dikke Bandenrace.

  Wil Weerd
 • Ronald Bokkers en Dirk Jan van den Brink wonnen de koppeltijdrit.

  Wil Weerd
 • De strijd om de koppositie in de Dikke bandenrace.

  Wil Weerd
 • Peter de Weert zegevierde in de Sportklasse-wedstrijd.

  Wil Weerd
 • Bastiaan Verrips in extase na zijn winst bij de Locals.

  Wil Weerd

Wielerronde weer succes

SCHERPENZEEL De Wielerronde van Scherpenzeel heeft zich opnieuw bewezen als succesnummer. De zevende editie leverde 'eindelijk' een lokale winnaar op in de funklasse, de wedstrijd die de toeschouwers met de meeste interesse volgden. Bastiaan Verrips won de sprint van een kopgroep van drie.

Edward Doelman

De funklasse was de afsluiting van een mooie wielerdag in Scherpenzeel, waar de Vijverlaan opnieuw als episch centrum fungeerde. Traditiegetrouw was daar de start- en finishlijn getrokken, met het horecaplein op korte afstand daarvan. Zo konden de toeschouwers het sportieve gedeelte met het gezellige aspect combineren.

De meeste aandacht ging uit naar het toetje van de dag, waar Rick Geijtenbeek het bal opende. Hij sprong als eerste weg, maar kreeg geen ruimte. Een groepje bestaande uit Bastiaan Verrips, Fernando Arrabal en Jorrit van Ramshorst mocht wel vertrekken. Met Verrips en Arrabal had Scherpenzeel twee lokale vertegenwoordigers in de kopgroep. Van Ramshorst komt uit Nijkerkerveen.

,,Vooraf hadden we al tegen elkaar gezegd dat er hoe dan ook een Scherpenzeler moest winnen, er hadden de laatste jaren genoeg vreemdelingen gewonnen. Met twee van de drie in de kopgroep mochten we dus rijden", wist Verrips. Achter het trio werd dat ook zichtbaar. Ploeggenoten van Arrabal en Verrips stopten aan de voorkant van het peloton af.

STIKKAPOT Uiteindelijk kwam het aan op de eindsprint, waarin Verrips aanvankelijk de slechtste papieren had. Hij kwam als derde de laatste bocht uit. ,,Ik zat ook nog eens aan de verkeerde kant, ik zat stikkapot. Gelukkig waren zij dat ook", grijnsde de winnaar. Met een ultieme jump werden Arrabal en Van Ramshorst naar de ereplekken verwezen. ,,Ik was hier in 2014 als eens tweede, maar winnen is nog veel leuker."

Naast de volwassenen zetten ook de kinderen uit Scherpenzeel hun beste beentje voor. De basisschoolleerlingen streden in de Dikke Bandenraces op hun eigen fiets in diverse leeftijdscategorieën om de winst. Verder waren Ronald Bokkers en Dirk Jan van den Brink het snelste in de koppeltijdrit.

NIET IN ORDE De hoogste snelheden werden behaald in de Sportklasse, de KNWU-wedstrijd waar bijna zestig renners uit het hele land op afkwamen. Lokale favorieten Arco Herrebout en Roy Penthum konden geen vuist maken. Herrebout was in de aanloop naar de wedstrijd in Scherpenzeel ziek geweest, maar besloot toch te starten in de thuiswedstrijd. ,,Maar ik was niet in orde. Na acht of negen ronden moest ik het laten lopen. Toen ik gedubbeld was, heb ik nog een rondje of vier in het peloton gehangen. Meer zat er echt niet in." Hij gaf uiteindelijk op. ,,Toch ben ik blij dat ik het heb geprobeerd. Het is leuk om voor eigen publiek te rijden."

Winnaar bij de Sportklasse werd Peter de Weert uit Staphorst. Hij was de sterkste van een kopgroep van zeven, die al vroeg in de wedstrijd was ontstaan. Na afloop deelde De Weert complimenten uit aan de organisatie. ,,Het parcours is bochtig en dus ook technisch, maar dat maakt het ook leuk. Bovendien staat er flink wat publiek langs de kant. Ik kom hier graag." Achter De Weert werden Patrick Stengs uit Beverwijk en Arjan Seunninga uit Ede tweede en derde.