• Guido de Boer
  • De inleiding tot de 0-2 van DHSC. Jesper Kranendonk en Sander van Keulen bezorgen elkaar problemen.

    Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Emanuel Makonga blijft op de been.

    Guido de Boer

Woudenberg 'blijft scheppen' ondanks verlies

WOUDENBERG Positief blijven, aanknopingspunten benoemen. Wie Woudenberg tegen DHSC zag voetballen, is echter geneigd om te doemdenken. De Utrechters staken eenvoudig de punten in de achterzak: 0-3. Maar trainer Jeroen Peters doet er niet aan mee. ,,Aan pessimisme hebben we helemaal niets."

Een positiviteitsgoeroe, zo voelt Jeroen Peters zich af en toe als trainer van Woudenberg. ,,Maar we moeten het plezier erin houden, hoe moeilijk het soms is. Ik blijf dus positief denken. Wanneer ik dat als trainer niet zou doen, verlies ik ook het respect van mijn spelers." Peters staat dus pal voor zijn elftal na alweer de vierde nederlaag op rij. Wel geeft hij aan dat het mentaal soms lastig is voor zijn team. ,,Het voelt alsof we tien emmers vol met water leegscheppen en ondertussen een ander er weer elf volle emmers bijzet."

MAKKELIJK Tegen DHSC zou je kunnen zeggen dat de eigen spelers de elfde emmer eigenhandig vulden. De manier waarop de eerste twee doelpunten vielen, waren namelijk niet nodig. Bij de 0-1 liet Steffan Kranendonk zich ringeloren. De rechtsback hapte gretig, waar Ryan de Jong van profiteerde. Aan de 0-2 na ruim een half uur, bijzonder fraai afgerond door Serhat Cakmak, ging een communicatiefout van Sander van Keulen en Jesper Kranendonk vooraf. ,,Ze vielen wel heel makkelijk, de doelpunten. Dat is een periode ook wel anders geweest", erkent Peters.

Hij zag dat de dubbele achterstand zijn ploeg verlamde. ,,Het zakte ons in de schoenen, alsof we murw geslagen waren door alle tegenslagen. Ik vond dat DHSC veel energieker oogde, ook in de tweede helft." Zo zag het er vanaf de zijkant ook uit. Woudenberg was aanvallend onmachtig en DHSC controleerde. Had de ploeg meer gas gegeven, dan was de score hoger uitgevallen. Nu bleef het bij de 0-3 van opnieuw De Jong.

ZEVEN LEVENS Met name voorin was het armzalig wat Woudenberg liet zien. Er werden alleen maar hoge ballen gespeeld. Peters erkende het. ,,Natuurlijk is er een flink verschil in kwaliteit tussen ons elftal en veel ploegen in deze klasse, maar dat proberen wij op andere manieren te compenseren. We gaan door en zullen elke week weer een weerbaar elftal op de been brengen. Een kat heeft tenslotte ook negen levens. Wij zijn aan het zevende toe."

Het vizier van Woudenberg is inmiddels op de dertiende plaats gericht. Daarmee zouden de Woudenbergers een plekje in de nacompetitie 'verdienen', waarmee lijfsbehoud behaald kan worden. In dat opzicht was er op twee fronten slecht nieuws. Naast het feit dat Joey Kooij uitviel met een op het oog zorgwekkende knieblessure, pakte concurrent SVL zaterdag wel een punt. Woudenberg en SVL staan inmiddels in punten gelijk, terwijl Delta Sports'95 er twee meer heeft. ,,Als je zelf niet wint, dan zit het er een keer in dat SVL langszij komt", verklaarde Peters logisch. Hij houdt moed, net als assistent-trainer Dennis van Dijk. Die verwoordde het treffend. ,,We blijven scheppen."