Woudenberg is ongeslagen thuisstatus kwijt

WOUDENBERG Woudenberg is de ongeslagen status in thuiswedstrijden kwijt. Na een oogst van 10 punten uit de eerste vier wedstrijden op sportpark De Grift, zocht de ploeg van Rob van den Broek en Arno van Wolfswinkel vanmiddag voor het eerst zonder punten de eigen kleedkamer op. Een schande was dat overigens niet; de ongenaakbare koploper Zuidvogels was de opponent: 0-2.

 

Het kwaliteitsverschil tussen Woudenberg en Zuidvogels werd zichtbaar in de slotfase. De geelzwarten speelden weliswaar op de helft van de tegenstander, maar Zuidvogels had de regie. Vanuit de omschakeling doken de Huizenaren diverse keren op voor de neus van Daan Schennink, die zijn ploeg voor een grotere nederlaag behoedde.

Wel moest hij zich eerder op de middag twee keer gewonnen geven. De 0-1 viel net voor rust, na een afgemeten voorzet vanaf de zijkant. Niels van der Zaal kopte bij de eerste paal prachtig raak. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Na opnieuw een voorzet vanaf rechts kon Steve Promes de bal binnenwerken. Woudenberg stelde daar, op de strijdlust was niets aan te merken, te weinig tegenover om aanspraak te maken op een doelpunt.