• Foto: Jeroen van den Berg

Woudenberg stelt Jeroen Peters aan

WOUDENBERG Jeroen Peters is met onmiddellijke ingang trainer-coach van Woudenberg. De oefenmeester uit Leusden is door de eersteklasser aangesteld als opvolger van Ruud van de Geest, waar vorige week na overleg afscheid van was genomen. ,,Jeroen is een trainer die sturing geeft aan een elftal. Dat kan onze selectie goed gebruiken", stelt voorzitter Michel van Raaij.

 

Met Peters heeft Woudenberg een gelouterde trainer in huis gehaald. De 56-jarige coach was eerder hoofdtrainer van Roda'46, VRC, SDC Putten, Zuidvogels, WHC, Quick 1890, Veensche Boys en DOVO (samen Hans Kraay jr). ,,Hij brengt een schat aan voetbalervaring mee en weet wat er gevraagd wordt in de eerste klasse", weet Van Raaij. ,,Bovendien is Jeroen recht door zee, schept hij duidelijkheid en gaat hij graag met spelers, ook één op één, in de weer. Als bestuur denken we dat de selectie op dit moment een strakke hand nodig heeft."

Woudenberg staat bij het ingaan van de winterstop op de laatste plaats in de eerste klasse C. Uit tien competitiewedstrijden werden slechts vijf punten vergaard. Peters weet dus dat hij aan een lastige klus begint. ,,We gaan natuurlijk vol voor handhaving, maar het gaat mij er bovenal om het plezier en de beleving terug te brengen. Ik zie graag een flinke dosis gif in een elftal. Dat is de basis van voetbal", legt de nieuwe trainer uit.

 

ERECODE Peters heeft voordat hij zijn jawoord gaf aan Woudenberg contact gezocht met Ruud van de Geest. ,,Een erecode in het voetbal, maar Ruud heeft over de club Woudenberg en de jongens geen verkeerd woord gezegd. Dat is een compliment aan de club en aan Ruud zelf. Zij zijn op een nette manier uit elkaar gegaan."

Het biedt Peters de kans om halverwege het seizoen het veld weer op te stappen. De voorbije anderhalf jaar deed hij scoutingwerk voor derdedivisionist DOVO. ,,Leuk werk, maar ik had de ambitie om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Maar dat het zo loopt, dat had natuurlijk niemand voorzien." Peters kwam bij Woudenberg al snel na het afscheid van Van de Geest in beeld. ,,Ik begreep dat onder anderen Erik Willaarts, die ik als trainer bij Roda'46 nog onder mijn hoede had, mijn naam heeft laten vallen. Uiteindelijk heb ik twee gesprekken gehad en daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden. Ik heb er veel zin in."

 

MEERDERE SEIZOENEN Voorzitter Van Raaij kijkt eveneens uit naar de nieuwe samenwerking. ,,Van het vertrek van Ruud balen we nog steeds ontzettend, het past niet in het beleid van onze club. Maar helaas ontbrak de chemie." Maar verder is Van Raaij duidelijk: ,,Jeroen Peters komt wat ons betreft niet voor een half jaar. Als het klikt tussen spelers en trainer, zien we een samenwerking van meerdere seizoenen zeker zitten."