• ChristenUnie Renswoude

ChristenUnie: Tij keren door openheid, professionaliteit en een luisterend oor

RENSWOUDE ,,We zijn voor een zelfstandig Renswoude, maar sls we niets doen en op dezelfde voet doorgaan, dan lijkt herindeling onvermijdelijk." Dat laat Sander van 't Foort, lijsttrekker van de ChristenUnie Renswoude weten als reactie op de stelling 'Gemeentelijke herindeling is voor Woudenberg op den duur onvermijdelijk' die deze week door de Scherpenzeelse Krant is gelanceerd. Dit in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart.

Hij wil het tij graag keren door zich in te zetten voor 'openheid, professionaliteit en door te luisteren naar inwoners'. Van 't Foort windt er geen doekjes om. Behoud van een zelfstandige gemeente staat bij zijn partij voorop, maar hij acht wel een cultuuromslag noodzakelijk. ,,Open kaart spelen en transparantie vinden we belangrijk. Helaas is aanvankelijk niet volledige openheid betracht bij de plannen omtrent het gemeentehuis en we hebben gezien wat voor gevolgen dat heeft."

Hij vervolgt: ,,Daarnaast horen we in te veel gesprekken met Renswoudenaren dat de professionaliteit van onze gemeente soms te wensen overlaat. Dit komt niet omdat de gemeente Renswoude geen professionals zou hebben, maar te weinig. Het versterken van het ambtenarenapparaat zou wat de ChristenUnie betreft prioriteit moeten hebben. Als we niets doen en op dezelfde voet doorgaan, dan lijkt herindeling inderdaad onvermijdelijk."

Met meer openheid en professionaliteit denkt Van 't Foort die druk te kunnen keren, in combinatie met de bestaande samenwerkingsverbanden in gemeenschappelijke regelingen, FoodValley en de nauwe samenwerking met de gemeente Veenendaal.